Un copil nu este niciodată prea mic pentru vise mari. Andreea Jiglău, printre TALENTELE care cresc lângă noi

Un copil nu este niciodată prea mic pentru vise mari. Andreea Jiglău, printre TALENTELE care cresc lângă noi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ce greşeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el visuri minuscule. De fiecare dată când cunosc un copil deosebit, îmi amintesc cu drag de citatul marelui Enescu. Poate că oamenii au prea puţin timp pentru a vedea copiii talentaţi din jurul lor şi îşi amintesc foarte rar că visătorul de astăzi este adultul de mâine. Copiii care-şi deapănă aspiraţiile în ochii maturilor au certitudinea că aceştia îi pot întinde o mână de ajutor. Într-adevăr, felul în care copiii vor construi viitorul depinde astăzi de susţinerea înţeleaptă a adulţilor.

Andreea Jiglău are 13 ani şi se numără printre copiii talentaţi din Galaţi, cu care, în mod evident, peste câţiva ani, oraşul nostru se va mândri. Am descoperit-o la Centrul de Zi al Fundaţiei „Inimă de Copil”. Acolo am aflat că este pasionată de radio, literatură, ştiinţe exacte şi, în mod special, de design vestimentar.

Designul vestimentar, o pasiune „de-o viaţă”

Andreea este elevă în clasa a VI-a. A descoperit pasiunea pentru design vestimentar la vârsta de şapte ani. Ştia încă de atunci că acesta este domeniul în care îşi doreşte să-şi realizeze o carieră. „De mică mi-a plăcut să desenez. Iniţial, făceam haine pentru păpuşi, mai târziu, însă, am început să-mi aştern ideile pe hârtie, schiţând diferite ţinute vestimentare. Deşi am mai multe activităţi, designul este cea mai mare pasiune a mea. Visul meu este să am elevii mei, pe care să-i învăţ să schiţeze haine şi chiar să lucrez într-o casă de modă”, ne-a povestit Andreea.

Mama şi „Inimă de Copil”, surse de inspiraţie

Alături de talentata adolescentă sunt membrii familiei, dar şi reprezentanţii Fundaţiei „Inimă de Copil”. Vine dintr-o familie modestă din punct de vedere financiar, cu cinci copii, însă care-i oferă căldură şi încurajări. „O susţinem indiferent de alegerea pe care o va face. Ea este cea mai mică şi încercăm să o ajutăm cum putem”, a spus mama Andreei, Niculina Jiglău. Totodată, Andreea afirmă că omul care o inspiră cel mai mult şi de la care a moştenit talentul este mama. Niculina Jiglău, pentru a mulţumi celor de la  „Inimă de Copil”, activează la „Atelierul cu suflet” din cadrul fundaţiei. „La atelier se fac diferite obiecte handmade, care pot fi achiziţionate de oricine. Sumele colectate contribuie la desfăşurarea activităţilor noastre”, a precizat Amalia Ene, responsabilă de comunicare. Reprezentanţii fundaţiei au fost printre primii oameni care i-au observat abilităţile. „Am încurajat-o să urmeze cursurile de pictură de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Am văzut că desenează frumos şi are un mare potenţial. Pe lângă asta, chiar dacă Andreea nu ştie, noi am arătat schiţele pe care le-a realizat unui designer vestimentar. A rămas încântat şi chiar ar fi dispus să colaboreze”, a completat Amalia Ene.

„Copiii ar trebui să ştie că visele devin realitate”

După ce va absolvi clasa a VIII-a, Andreea îşi doreşte să-şi continue studiile la Colegiul Economic din Galaţi, lucrând, totodată, la schiţele sale. În cel mai scurt timp, îşi propune să treacă şi la cea mai complexă parte practică. „Încă nu am cusut la maşină nimic, dar sunt hotărâtă să învăţ. Nu am o maşină de cusut, dar sper ca în viitor să primesc una. Copiii ar trebui să ştie că visele devin realitate, dacă fac ceva pentru ele”, a concluzionat Andreea.  

Poate că în curând visul adolescentei se va împlini, iar noi vom aprecia, peste câţiva ani, ţinutele vestimentare deosebite, realizate de gălăţeanca Adreea Jiglău. Sună ca un titlu potrivit pentru un al articol dedicat peste câţiva ani protagonistei noastre.

Citit 1720 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Martie 2016 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.