A fost inaugurată prima CONDUCTĂ DE BERE din lume
Foto: Sursa foto: gustarte.ro

A fost inaugurată prima CONDUCTĂ DE BERE din lume
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prima conductă de bere din lume a intrat în funcţiune săptămâna trecută la Bruges, în Belgia, şi leagă fabrica de bere Halve Maan din centrul istoric al oraşului de o fabrică de îmbuteliere din suburbii, scrie CNN.

Conducta este o alternativă pentru camioanele care transportau zilnic bere pe străzile înguste din centrul oraşului, susţin reprezentanţii Halve Maan. Aceasta avantajează fabrica de bere, astfel încât poate rămâne în amplasamentul curent, unde se află de peste 500 de ani.

Mai mult, centrul istoric al oraşului Bruges, care este în patrimoniul mondial UNESCO, va beneficia de fluidizarea traficului.

Conducta are 3,2 kilometri şi ajunge la o adâncime de 34 de metri în punctul extrem, trece pe sub canalele din centrul istoric al oraşului şi este echipată cu cea mai recentă tehnologie, care asigură calitatea berii şi este dotată cu un sistem special de curăţare.

Aproape 4.000 de litri de bere, suficienţi pentru a umple 12.000 de sticle, curg prin conductă într-o oră.

Construcţia a fost finanţată parţial printr-o campanie de strângere de fonduri de tip crowdfunding, care a adunat peste 300.000 de euro din cele patru milioane necesare, stabilind astfel un record în Belgia.

Citit 3106 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.