TRENDURILE culinare ale toamnei 2016. Ce este Ube sau Poke
Foto: Sursa foto: gustarte.ro

TRENDURILE culinare ale toamnei 2016. Ce este Ube sau Poke
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pregăteşte-te de noi trenduri culinare în toamna lui 2016. Iată ce se "poartă" pe final de an, în bucătăriile lumii, potrivit purewow.com:

Bucătăria nordică cucereşte lumea

Aromele şi preparatele scandinave vor lua cu asalt tot mai multe restaurante.

Legumele sunt vedete

Chefii pun în umbră carnea anul acesta, iar preparatele din legume vor fi în lumina reflectoarelor.

Sandvişuri sofisticate la mic dejun

În Manhattan, sandvişurile cu ouă, ciuperci, stridii şi kale strălucesc în bucătării.

Ube

Ube este o radăcinoasă violetă, un fel de cartof dulce, populară în bucătăria filipineză şi este noua senzaţie în materie de deserturi.

Sursa foto: culinar.ro

Foarte mulţi chefi folosesc şi pudra de ube, pentru a da prăjiturilor un aspect deosebit, relatează gustarte.ro.

Poke

Bolurile cu peşte raw în stil Hawaii cuceresc restaurantele, mai ales pe cele pescăreşti.

Turmericul

Este foate popular anul acesta în băuturi, mai ales în cele cu lapte sau în cidru.

Nuca de cocos şi ananas

Se poartă mai ales în bolurile cu peşte crud - poke.

Sunt la modă vinurile mai puţin cunoscute

Generaţia Millennials schimbă regulile jocului în materie de vinuri. Toamna aceasta, regiunile mai puţin cunoscute, cu vinuri pe care şi le poate permite mai toată lumea, vor ocupa scena. Aşa că aşteaptă-te să vezi în pahare vinuri din Portugalia, Sicilia sau Ungaria.

Stop risipei de mâncare

Chefii şi agricultorii au pornit campanii în toată lumea pentru a lupta contra risipei de alimente. De acum, fructele şi legumele pe care lumea nu le cumpără în supermarket, pentru că nu au un aspect frumos, sau alimentele care nu se consumă până seara în restaurante vor deveni mâncăruri savuroase. Aplicaţii precum Winnow sau PareUp fac parte din aceste iniţiative.

CLICK AICI pentru a AFLA mai multe informații din GASTRONOMIE

Citit 3132 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.