Propunerile Ramonei | Minioane
Foto: Sursa foto: Internet

Propunerile Ramonei | Minioane
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Minioanele cu alune şi napolitană nu ar trebui să vă lipsească din casă, sunt potrivite pentru a fi servite ca desert sau la cafea, sunt foarte aspectuoase şi de aceea puteţi face un platou şi pentru acele momente când aveţi oaspeţi şi doriţi să-i impresionaţi. O reţetă simplă, la îndemână şi mai ales… pentru care nu aveţi nevoie de cuptor!

Ingrediente: 100 gr alune (migdale, nuci, caju), 2 foi napolitană, 100 gr unt, 80 gr zahăr, 2 ouă întregi, 1 plic zahăr vanilat, 200 gr ciocolată, 2-3 linguri ulei

Mod de preparare: alunele (sau nucile) se macină fin. Într-o crăticioară se pun ouăle întregi, zahărul, zahărul vanilat, untul tăiat bucăţele şi alunele. Se pun pe baie de aburi timp de 8-10 min., până când compoziţia se îngroaşă. Se dă crăticioara deoparte şi se adaugă 100 de grame de ciocolată răzuită. Se omogenizează şi se lasă deoparte.

Pentru asamblarea minioanelor, aveţi nevoie de 3 prosoape de bucătărie curate, pe care le udaţi cu apă şi apoi le stoarceţi foarte bine. Aşezaţi pe planul de lucru un prosop umed întins, puneţi una din foile de napolitană, acoperiţi cu următorul prosop umed, iar foaie de napolitană şi iar prosop umed. Se lasă napolitanele să se înmoaie câteva minute (5-10 min. max.) până când vor deveni flexibile, dar nu îmbibate cu apă. Foile se taie în 2 bucăţi egale pe lungime. Fiecare bucată se unge cu cremă, se rulează cât mai strâns şi se dau la rece pentru 30 min. Apoi fiecare rulou se taie în bucăţi de 4-5 cm. lungime. Se topesc cele 100 de grame de ciocolată rămasă împreună cu uleiul. Se înmoaie capetele prăjiturelelor în ciocolată topită, se aşază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se dau la rece, până se întăreşte bine glazura. Se pot servi de îndată ce glazura s-a întărit, dar se pot păstra cu succes într-o cutie aşezată într-un loc răcoros, până la o săptămână.

Citit 1241 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2016 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.