Cinci locuri de NERATAT în Portugalia
Foto: În imagine, Turnul Belem

Cinci locuri de NERATAT în Portugalia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Portugalia este o destinaţie care te fascinează prin obiective turistice impresionante, arhitectură fantastică, populaţie diversificată, cultură şi obiceiuri interesante, mâncăruri delicioase cu fructe de mare şi localuri animate, acorduri unice ale muzicii fado şi produse tradiţionale.

Portugalia

Este situată în extrema sud-vestică a Europei

Este una dintre cele mai globalizate și pașnice națiuni din lume

Majoritatea populației portugheze este de confesiune romano-catolică

Fotbalul este cel mai practicat sport din Portugalia

 

Turnul Belem

Iniţial a fost ridicat mult mai aproape de râu, ca o fortăreaţă menită să apere Lisabona de cei care veneau dinspre vest. Istoria turnului este profund legată de epoca marilor descoperiri geografice. A fost construit în secolul al XVI-lea (între 1514 şi 1520), la ordinul Regelui Manuel I, care a decis să implementeze planurile predecesorului său, Regele Joao II, pentru a consolida sistemul de apărare de pe malul râului Tagus. Arhitectul şef a fost Francisco de Arruda, care a inserat vizibile elemente maure în patrimoniul general structural şi decorativ al turnului. Acesta este interesant de explorat şi de admirat atât pe dinafară, cât şi pe dinăuntru. Astfel, elementele de interes se referă la statuia gotică ce o redă pe Nossa Senhora do Bom Sucesso (Fecioara Norocului), situată sub un baldachin bogat decorat.

Mănăstirea Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos (foto 1, galerie), desemnată monument UNESCO în 1983, reprezintă un simbol al Portugaliei încă din vremea „Epocii Descoperirilor“ (sec. al XVI-lea). Construcţia sa a început în anul 1502, la ordinul regelui Manuel I, pentru a onora călătoria de succes spre India a marelui explorator Vasco da Gama. Monumentele funerare, al lui Manuel I şi al lui Vasco da Gama, se află acum în această mănăstire. În afara minunatei arhitecturi în stil Manuelin şi a faţadei exterioare deosebite, mănăstirea adăposteşte în prezent Muzeul Naţional de Arheologie şi Muzeul Maritim.

Sintra

(foto 2, galerie) Bijuteria coroanei Portugaliei, aflată la 18 kilometri de Oceanul Atlantic, ascunsă la umbra munţilor într-un minunat parc naţional. Aflată pe lista patrimoniului UNESCO, cocheta localitate te fascinează la orice pas. Pământul regal, căci de aici Regele Manuel I a urmărit întoarcerea lui Vasco da Gama din legendara expediţie în care a cucerit Indiile, e absolut minunat. Străduţe înguste pavate cu piatră cubică, ziduri placate cu mozaic, case elegante şi, bineînţeles, cel mai faimos castel al localităţii – Palatul Regal, desemnat una dintre cele şapte minuni ale Portugaliei. Este unul dintre cele mai importante exemple de arhitectură portugheză, construit şi extins în secolele XIV – XVI.

Obidos

(foto 3, galerie) Una dintre clasicele aşezări fortificate din Portugalia. Situat în interiorul zidurilor, nu va lăsa indiferenţi oaspeţii, care vor rămâne surprinşi de casele sale albe cu acoperişuri de ţiglă roşie, precum şi de originalitatea lor, deoarece aspectul şi modul de viaţă al locuitorilor sunt neschimbate de ani. Aici, timpul parcă a rămas pe loc. Oraşul Obidos este plin de biserici medievale, curţi regale, străzi pavate cu pietre, pline de flori şi foarte înguste, iar unele dintre ele nu depăşesc o jumătate de metru. Oraşul este faimos şi pentru lichiorul de vişine „Ginja“, care se serveşte din păhărele de ciocolată, ce pot fi mâncate la sfârşit.

Fatima

(foto 4, galerie) Este faimos pentru o serie de viziuni religioase ce au avut loc aici, în anul 1917. Oraşul are aproximativ zece mii de locuitori şi este situat în districtul Santarem, în Portugalia Centrală, la 187 de kilometri sud de Porto şi la 123 de kilometri nord de Lisabona. Basilica Maicii Domnului din Fatima este unul dintre cele mai importante locuri de rugăciune pentru romano-catolicii din Portugalia, dar nu numai. Devenită un celebru loc de pelerinaj în lumea romano-catolică, biserica a ajuns să fie cunoscută în întreaga lume, ajungând în cele din urmă să fie considerată drept una dintre cele mai mari mănăstiri romano-catolice din lume.

Sursa: tuktuk.ro

Citit 3441 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2017 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.