Cei cu procesoare Kaby Lake şi Ryzen NU mai primesc update-uri pe Windows 7 şi 8.1
Foto: Sursa foto: Internet

Cei cu procesoare Kaby Lake şi Ryzen NU mai primesc update-uri pe Windows 7 şi 8.1
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)


Microsoft a anunţat încă de la lansarea generaţiei de procesoare Skylake de la Intel că nu va mai oferi suport oficial pentru următoarele cipuri de la AMD şi Intel pentru sistemele de operare mai vechi, însă acum detaliază şi modul în care acest lucru afectează utilizatorii.

În urma lansărilor noilor procesoare Kaby Lake şi Ryzen, compania a anunţat că cei care le folosesc pe Windows 7 şi Windows 8.1 nu vor mai primi update-uri.

Aceasta este încă o încercare de a forţa utilizatorii care nu au dorit să beneficieze de update-ul gratuit la Windows 10 să treacă la noua versiune, după ce adopţia noului sistem de operare a început să scadă.

Cei care îşi echipează PC-ul bazat pe noile procesoare cu Windows 7 sau 8.1 vor fi întâmpinaţi de mesajul „Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows” (PC-ul dumneavoastră foloseşte un procesor care nu beneficiază de suport pe această versiune de Windows), fără opţiunea de a descărca noi update-uri software. Singura opţiune pare să fie upgrade-ul la Windows 10.

Sursa: go4it.ro

Citit 2270 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2017 17:03

4 comentarii

 • postat de Nu sunt specialist, dar asta am pățit. Formatarea nu mi-a permis Windows 10, interzicându-mi acțiunea.
  Vineri, 31 Martie 2017 04:29
  213.233.104.***
  Offf, am pe CD cumpărate, toate suporturile începând de la Windows Vista, W 7, W 8, W 8.1 și ultimul pe stick Windows 10 Home, cu tot cu cheile codate de instalare, pe hard SSD. Dacă până la Windows 8,1, puteam instala de pe suport, orice variantă de Windows, odată instala ,,pe curat'' Windows 10, nu am putut să revin la Windows-urile anterioare, CD de instalare fiind refuzat, nerecunoscut. Da, am încercat formatarea SSD-ului, dar îmi refuză formatarea SSD-ului, spunând că ,,nu am dreptul să fac această acțiune'', nici măcar ca administrator, având un cod de interzicere, din ce-am citit de pe alte siteuri.Nu am mai forțat formatarea, pentru a nu-mi distruge accidental SSD-ul, având și o ofertă promoțională, să sar de la Windows 10 Home, instalat de pe stick, să sar la Windows 10 PRO, așa că am lăsat-o baltă, funcționează bine Windows PRO. Posibil ca unele Update, ce curg la instalare, multe, să-mi interzică revenirea la Windows-ul anterior și interzicerea formatări, instalarea Windows-ului 10 fiind semnate digital la instalare, confirmate telefonic prin SMS, numărul telefonic al meu, fiind înregistrat de către Microsoft, că sunt proprietarul stick-ului cu seria și cheia Windows-lui 10. Poate, cu un nou hard să-mi permită instalarea Windows 7, dar pe ce am, SSD, nu-mi permite, așa că nu am mai insistat, merg bine Update, actualizează bine.
  0
  1
  Raportează
 • postat de alexvr
  Joi, 30 Martie 2017 11:31
  5.2.205.***
  bati campii. cum adica nu mai pot reinstala win7? de format ai auzit bai geniule? :)))))))) cunoscatorul vietii
  1
  1
  Raportează
 • postat de Atenție, odată instalat Windows 10, nu mai puteți reveni la versiunile anterioare a Windows, chiar originale, legale.
  Marți, 28 Martie 2017 10:25
  213.233.93.***
  Mai este o șmecherie cu Windows 10. Odată ce ați instalat Windows 10, eu am prins gratuit în perioada de promoție, nu mai puteți reinstala Windows 7, 8 sau 8.1, chiar dacă aveți suporturile originale de instalare, așa cum am pățit eu, Windows 10 interzice reinstalarea versiunilor anterioare, chiar dacă sunt originale, legale.Altă șmecherie cu Windows 10. Am instalat gratuit, în perioada promoției și după un timp, la terminarea promoției, Windows 10-promoție, instalare gratuită, a dispărut brusc.Nu-i nimic, zic, reinstalez de pe suport original, una din variante. Refuz total, nici Windows 7, nici Windows 8 sau 8.1.....așa că mi-am cumpărat un stick cu Windows 10 Home 32 și 64 biți, la alegere de pe stick, mai ieftin și apoi instalat. A urmat beleaua cu perifericele mele chinezești, frumoase, dar neacceptat pentru Windows 10, mouse și tastatură. Alți bani. Mergeți pe periferice de după 2016, ce au prins Windows 10 în instalare, neapărat să fie stipulat în date tehnice, că funcționează pe Windows 10, altfel, aveți erori de instalare, devenind nefuncționale în timp. Microsoft veghează, vor să scoată chinezii de pe piață, m-am prins în final, pe buzunarul meu.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Pe Windows 10, funcționează numai periferice pentru Windows 10, obligatoriu
  Luni, 27 Martie 2017 15:19
  213.233.101.***
  Am Windows 10, funcționează bine, dar parcă Windows 7, mergea mai bine. Chestie de obișnuință, dar și strategie financiară a Microsoft. Dacă Windows 7, înghițea, orice periferic, fie chinezărie, pe Windows 10, trebuie să cumpărați, pentru compatibilitate, numai periferice ce stipulează că funcționează pe Windows 10, altfel, aveți erori de instalare, figuri. Cred că vor să scoată chinezii de pe piață. Astfel, două tastaturi chinezești, ce-mi funcționau pe Windows 7, au fost ''virusate'' de Windows 10, Un Marvo și un Redragon Karura, ce-mi dădea erori de instalare, chiar dacă au funcționat bine pe, Windows 7, 8 și 8.1. Și apoi, altă belea...la instalarea Windows 10 Aniversar, riscați să rămâneți, fără sunet, chiar dacă am sunet pe Windows 10 de pe stick original cumpărat și nu merge instalat sunetul nici-un fel, de pe alte site-uri de instalare sunet.Am fost nevoit să opresc Update, pentru că intră forțat să fie instalat. La tastatură, am rezolvat-o cu Logitech G213 Prodigy, tastaură ce funcționează bine cu Windows 10, fiind stipulat la date tehnice.
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.