La mare cu bani puţini

La mare cu bani puţini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul asta te-ai hotărât că vrei să mergi în vacanţă într-o staţiune ieftină (nu de alta dar e criză!) de pe litoralul românesc. Alege Năvodari: vei găsi aici nu doar urmele amintirilor de când mergeai în tabără, copil fiind, ci şi o plajă unică în ţară prin simplitatea ei - Corbu - Mamaia Sat - Năvodari.

Staţiunea Năvodari este cunoscută drept una dintre cele mai liniştite de pe litoral. Plajele de aici sunt asemănătoare cu cele din Mamaia, însă sunt mai liniştite decât cele din staţiunea vecină.

Dacă vrei să îţi duci copilul la plajă într-o zonă unde să fii sigur că se află în siguranţă, mergi spre partea de plajă de lângă zona de tabără. Acolo nisipul este mai fin şi mai curat, iar diferenţa de nivel între plajă şi fundul mării nu este prea mare: intrarea se face lin, nu prea brusc, astfel că şi cei mai mici dintre copii vor putea intra cu uşurinţă în apa mării.

Pe plajă vei găsi şi zone cu şezlonguri şi umbreluţe, mai ales în cazul celor care aparţin acum de cluburi sau hoteluri private. Pentru a beneficia de ele, va trebui să plăteşti o taxă pentru fiecare zi de folosire.

Tot în zona plajei vei avea la dispoziţie şi locaţii de unde îţi poţi închiria echipamente pentru sporturile practicate pe nisip şi în apa mării: mingi de volei sau fotbal, rachete de badminton, hidrobiciclete, bărci, hidro-banane, ski-jet-uri etc.

Cea mai frumoasă plajă

Tot în regiunea Năvodariului vei găsi şi una dintre cele mai frumoase zone de pe litoral: plaja Mamaia Sat - Năvodari - Corbu, care deşi nu este amenajată oficial, este astăzi una dintre cele mai frumoase şi apreciate. Aici apă este foarte curată şi intrarea în mare se face pe o pantă cu o înclinare foarte mică, apa neatingând mai mult de 2 metri adâncime.

Staţiunea beneficiază de un climat marin, cu precipitaţii reduse mai ales în timpul verii. Soarele străluceşte 10-12 ore/pe zi, iar temperatura medie pe timpul zilei este de 27-29 C. Sezonul se deschide în mai şi durează până în octombrie, vârful de sezon fiind în lunile iulie şi august.

Cât te costă vacanţa la mare?

Dacă mergi la Năvodari, ai de ales între hoteluri, moteluri şi cazare la vile sau apartamente. Preţul pentru cazare începe de la 60 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, la vilă, la 130 de lei pentru un sejur de trei zile la un hotel de două stele.

Pentru apartamente, preţurile se situează în jurul sumei de 120 de lei pe zi, pentru întreg spaţiul locuibil.

În cazul hotelurilor de trei şi patru stele costurile pornesc de la 350 de lei pentru un sejur de o săptămână, cu mic dejun inclus. Suplimentele de demipensiune sau pensiune completă adaugă la aceste preţuri între 40 şi 70 de lei pe zi.

Citit 904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.