Bărbaţii au o viaţă sexuală mai lungă decât femeile

Bărbaţii au o viaţă sexuală mai lungă decât femeile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Chicago, publicat în "British Medical Journal", bărbaţii ajunşi la vârstă de 55 mai au în medie încă 15 ani de activitate sexuală la dispoziţie, în vreme ce femeile de aceeaşi vârstă, mai puţin de 11 ani.

În plus, atunci când un bărbat de 55 de ani se bucură de o stare bună de sănătate, îşi poate adaugă la această "speranţa de viaţă activă din punct de vedere sexual", cum au numit-o cercetătorii (de 15 ani), alţi cinci-şapte ani, în timp ce o femeie, în aceleaşi condiţii, maximum trei-şase ani.

Conform oamenilor de ştiinţă, deşi mai puţin longeviv, bărbatul are o speranţă de viaţă sexuală lungă: un bărbat de 30 de ani are o speranţă de viaţă sexuală de 35 de ani şi dacă va trăi (în medie) alţi 45 de ani, doar ultimii zece vor fi lipsiţi de sex. În schimb, o femeie de 30 de ani are aproape 31 de ani de viaţă sexuală în faţă şi o speranţă de viaţă de 50 de ani, din care, aşadar, 19, "asexuaţi". O slabă consolare pentru femei, a precizat autoarea studiului, Stacy Tessler Lindau, este că reprezentantelor sexului frumos această activitate nu pare a le lipsi deloc.

Studiul s-a bazat pe chestionare pe tema vieţii sexuale completate de 3.000 de adulţi cu vârstă între 25 şi 74 de ani, şi de 3.000 de adulţi cu vârstă între 57 şi 85 de ani. Rezultatele acestora au confirmat că bărbaţii au tendinţa de a se căsători cu femei mai tinere, că trăiesc mai puţin decât femeile şi că se gândesc mai mult decât acestea la sex.

Sursa: ansa.it

Citit 788 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.