Cum afli dacă te numeri printre "demisexuali"

Cum afli dacă te numeri printre "demisexuali"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ţi s-a întâmplat să te uiţi la prietenii tăi cum agaţă şi se sărută cu persoane străine în club şi te-ai gândit că tu pur şi simplu nu poţi face asta? Dacă da, e posibil să fii demisexual. Persoanele care pot fi descrise prin acest termen ajung să dorească o altă persoană doar după ce o cunosc şi au nevoie să simtă o puternică legătură emoţională pentru a se simţi atraşi sexual de acea persoană, arată "The Independent".

Termenul „demisexual“ a apărut în 2008 pe site-ul "The Asexual Visibility and Education Network" (AVEN), dar a devenit tot mai popular odată ce tot mai multe persoane s-au identificat cu acest tip de comportament sexual. Mulţi oameni cred că sunt doar foarte pretenţioşi când vine vorba de alegerea partenerilor sexuali, înainte să afle ce este demisexualitatea.

A fi demisexual nu înseamnă a avea un libido scăzut, nu este vorba despre sex, ci despre a fi atras sexual de cineva. Demisexualii se feresc de contactul fizic şi intim înainte de a cunoaşte o persoană. Mulţi oameni observă că atracţia faţă de cineva creşte odată cu descoperirea personalităţii şi cunoaşterea reciprocă, însă pentru demisexuali nu este vorba deloc despre aspectul fizic. Asta nu înseamnă că nu pot aprecia atunci când cineva arată bine, doar că aspectul fizic nu aprinde nicio dorinţă sexuală în ei.

Pentru ei, aceste sentimente se dezvoltă în timp, însă, odată ce apar, merită aşteptarea. Mai multe persoane demisexuale au explicat pe Reddit cum şi-au dat seama că sexualitatea lor este diferită de a celorlalţi. O femeie de 23 de ani a mărturisit că nu a simţit niciodată atracţie sexuală doar uitându-se la un bărbat: "Când era mai mică, prietenele mele vorbeau despre cât de sexy sunt celebrităţile, dar eu pur şi simplu nu înţelegeam cum pot fi atrase de cineva pe care nu l-au întâlnit niciodată". Ea a explicat, totodată, că simte "un dispreţ total pentru cultura agăţatului şi incapacitatea de a înţelege cum te poţi săruta cu cineva pe care l-ai întâlnit în urmă cu cinci minute".

Citit 1541 ori Ultima modificare Marți, 05 Septembrie 2017 19:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.