Ai noștri ca stâlpii

Ai noștri ca stâlpii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

În politichia de mărgăritar de la noi e ca-n reclama la detergentul de vase: rufele se spală în Famiglie. În Vilabaho, Vilariba, dar mai ales la Vila Lac.

PNL a organizat, miercuri, o ședință la Vila Lac, departe de ochii presei, de lentilele de contact și de flerul acesteia. Scopul ședinței a fost să discute problemele interne. Peneliștii au atât de multe probleme, încât mai repede ar scoate o culegere, decât să le rezolve. Ședința a fost tensionată - un clișeu pe care l-ați tot auzit și citit în presă, în ultimii 20 și ceva de ani. Tradiționalul moment de caterincă politică în aerul expirat a fost susținut de Vasile Blaga: „Suntem ospătarii PSD, la guvernare, zero organizare. Stâlpii sunt mai cunoscuți decât miniștrii. 70% dintre miniștrii noștri, dacă-i pui lângă un stâlp, primarii și activiștii noștri recunosc stâlpul, nu și pe miniștri”.

Nimeni nu se pricepe să facă diferența dintre un ministru și un ospătar mai bine decât o face un ministru penelist. Spun „penelist”, și nu „liberal”, pentru că, în PNL, liberalii sunt pe cale de apariție. Sunt aidoma celebrului anonim Yeti: toată lumea a auzit de el, însă nimeni nu l-a văzut. Să luăm un exemplu de ministru penelist: Lucian Bode. E printre cei mai cunoscuți truditori din HORECA guvernului Ciucă. E atât de amabil și generos cu clienții pesediști, încât îi servește cu promptitudine, pe caiet, chiar și când doarme pe bancheta din spate. Când nu are caietul la el, Bode îi notează pe datornici pe celebra-i lucrare de doctorat, pe care nimeni n-a plagiat-o. Ca ospătar de partid, Lucian Bode a fost pus de electorat la stâlpul infamiei, însă tot ce-a-nțeles el a fost să danseze la stâlp, aidoma damelor de moravuri ușoare la bară. Banii pe care pesediștii i-au băgat în Sutien An Men-ul ministrului-ospătar nu i-au ajuns lui Lucică nici măcar pentru țigara de după.

 

 

 

Citit 1357 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.