Carte groasă cinste cui te-a citit pe caiet

Carte groasă cinste cui te-a citit pe caiet
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

O vorbă din popor spune că, decât să-ți rupi gâtul și să-ți strici vederea, buchisind o carte, mai bine aștepți să apară filmul. Nu întâmplător, analfabetul funcțional care se angajează la euro-stat visează să devină analfabet-funcționar cu carte de muncă ediția princeps, pentru a se lăuda că el a fost și cinefil, când era mic. Angajarea lui nu-i un roman sau o nuvelă, ci un casting complex tip telenovelă.

Potrivit unui studiu Eurostat, românii citesc mai puțin de 5 minute pe zi, iar 35% dintre ei recunosc că nu au citit niciodată vreo carte. Acest gest de sinceritate are darul de a fascina și spune ceva și despre buna-cuviință a omului. Cartea necitită recunoscută e pe jumătate ecranizată.

”- Ai pus mâna pe vreo carte?

- Cine, eu?! Doamne ferește! Mie încă de mic mi-au spus ai mei să fiu cinstit, să nu umblu cu prostii, să fiu cuviincios, să nu fur, să nu pun mâna pe nimic din ce nu-i al meu.

- Și i-ai ascultat?!

- Cu sfințenie!”

Conform statisticilor haioase și neoficiale, românii scriu mai mult decât citesc. E felul lor de a urca pe scara valorilor, precum Biden în avion, fără riscul de a-și fractura picioarele și neuronii.

”- Sunteți artist-cântăreț?

- Neîndoielnic.

- Când ați debutat prima oară?

- Prima oară n-am debutat, pentru că eram bolnav. Am debutat direct a doua oară, din precauție.

- Când ați citit ultima carte?

- Din păcate, n-am citit ultima carte, poate și pentru că încă nu m-am apucat de prima. Actualmente, citesc contorul electric, din rațiuni de cultură domestică. Îmi îmbunătățesc zestrea expresiilor licențioase, cu ajutorul cărora vreau să-i felicit pe cei care-mi livrează curentul. La urma urmei, omul, cât trăiește, în viață.

- Cine a spus asta?

- Eu, adineauri. S-a dat și la televizor.”

 

 

 

 

 

Citit 1070 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.