În Vaslui, munca este considerată spor extrem

În Vaslui, munca este considerată spor extrem
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

⇒Baba arde și țara se piaptănă

De sute de ani, omenirea se dă de ceasul vieții să afle cine este inconștientul care a inventat MUNCA. Pentru că munca este cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra omenirii, de când lumea și Pământul. Experții în trândăveală spun că, în fiecare zi, munca face mai multe victime decât ne putem imagina. Până și funcționarii de la Organizația Mondială a Sănătății Mentale ar declara MUNCA un soi de flagel, dacă nu le-ar fi lene. Mai haios decât să te gândești că angajații de la OMS sunt afectați de gândul pervers de a munci este să bănuiești că, în Vaslui, munca este mai prețuită decât băutura. Aceleași bănuieli planează și asupra apei, despre care, când vor să facă glumițe specifice locului, vasluienii spun că este potabilă.

Aproape toți angajații Consiliului Județean Vaslui primesc spor de condiții periculoase, inclusiv șoferii și cei doi portari.

Exact ce vă spuneam: munca este atât de periculoasă, încât dacă încă n-a omorât pe nimeni, oficial, e doar pentru că istoria omenirii are lacunele și ironiile ei. Angajații Consiliului Județean Vaslui au avut o zi liberă în plus, de Paște. Mulți dintre ei erau curioși să vadă dacă se adeverește zvonul că, de Înviere, Iisus ar putea repeta minunea din Cana Galileii, când apa a fost prefăcută în vin de regiune mănăstiresc. Eveniment care, potrivit acelorași zvonuri, urma să fie transmis de una dintre televiziunile cabloide. Ca să lucrezi la Consiliul Județean Vaslui, în condiții atât de periculoase precum cele specificate în contractul colectiv de muncă, este o dovadă de mare curaj. E ca și cum te-ar obliga cineva să participi la „Survivor”, fără să te avertizeze că e un reality-show la care este interzisă băutura. Sau ca și cum ai fi obligat să te duci la Consiliul Județean Vaslui, pe motiv că trebuie să mergi la muncă pentru a bea apă în folosul comunității.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1442 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:44

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 21 Aprilie 2023 09:59
    5.13.195.***
    Expresia originala era: Munca este periculoasa, dar nici lenea n-a omorat pe nimeni!
    Cunosc un amic, tot paznic... nu a fost in stare sa-si pastreze postul de a nu face 95% NIMIC.... pentru ca nu se ingrijea (tuns, barbierit)...
    dar are facultate! Nu a scos nici un ban de pe urma acelei hartii bun
    0
    0
  • postat de Mokus
    Vineri, 21 Aprilie 2023 09:49
    192.168.10.***
    @io, textul ăsta e prea sofisticat, prea subtil pentru tine. Titlul e corect.
    0
    0
  • postat de io
    Vineri, 21 Aprilie 2023 09:43
    194.105.20.***
    sport extrem, nu spor :-)
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.