Pinocchio, o personificare la picior de lemn

Pinocchio, o personificare la picior de lemn
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Asta ne mai lipsea! În septembrie, va fi inaugurat Miriapodul de la Brăila.

Surse bine intenționate ne-au declarat că va fi o ceremonie decentă, intimă, fără excese,  invitaților sugerându-li-se deja să nu dea cu piciorul unei ocazii de a mima discreția. Ca să-nțelegeți cât de veridic e un astfel de eveniment, ar fi de-ajuns să adaug că,  în aceeași zi, presa a speculat că fostul premier Mihai Tudose ar putea deveni cetățean de onoare al orașului Brăila. Ocazie cu care, mi-am amintit că, în 2020, Mihai Tudose s-a reînscris în PSD. Prilej pentru celebrul admirator palestinian al revenirilor, Mahmur Abbas, să exclame: "Tudose și-a revenit?! Ne face cinste să auzim așa ceva despre domnia sa".

* În Scoția a avut loc Campionatul Mondial de Îmbrățișat Copaci, care s-a desfășurat în Finlanda. Sună de parcă tocmai am confundat Norvegia cu Cehia, care, știm bine, are capitala la Kuala Lumpur, mai precis la Antananarivo. Dar să revenim la puieții noștri! Așadar, campionat de îmbrățișat copaci. WOW, cum exclamăm noi, admiratorii Scufiței Roșii cu tricolor! Concursul de îmbrățișat copaci din Scoția a avut 3 categorii: îmbrățișare rapidă, dăruire și stil liber. Cam ca-n celebra operă "Iarba drujbei noastre".

Previzibil, și în România există o astfel de competiție. Atâta doar că, la noi, de cel mai mare succes se bucură secțiunea "Stil liber, adică după cum ne taie capul". Acest concurs de îmbrățișat copaci își are rădăcinile în negura timpurilor în care, în Valea Jiului și în județul Vaslui, ziua de salariu era o nemaipomenită ocazie pentru bărbații sensibili de a-și arăta atașamentul și simpatia pentru natură. Așa a apărut Campionatul Ad-Hoc de Îmbrățișat Copacul Din Fața Bodegii. Renumite în acest sens sunt grupurile statuare care au făcut istorie post-decembristă: "Miner odihnindu-se într-o simbioză semiperfectă și de nedezrădăcinat cu salcâmul din față" și memorabila lucrare  "Grup de fierari-betoniști, încercând să dea dedicații la Radio Șanț, din poziția culcat". Cam cum ar fi, acum, vorba reclamei tv: "Europarlamentarul Mișu, făcându-ne cinste și onoare la barul din ușă".

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2644 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.