Marcel Ciolacu vrea să ne „deie” supă la click

Marcel Ciolacu vrea să ne „deie” supă la click
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ce este copilăria?! Să-mi iertați puseul, inconștiența și imprudența acestei întrebări, dar nu eu am început! Dacă țineți morțiș să-i cereți cuiva socoteală pentru obrăznicia de început, vă rog respectuos să-l abordați pe Marcel chiar El. Da, la Ciolacu mă refer. Copilăria este acea etapă a vieții, caracterizată de naivitate și de bănuiala că părinții își rup banii și neuronii de la gură, pentru a-i popula portofelul Statului Eșuat.

Premierul României Educate este vlăjganul ăla din cartier care, de câte ori mă prinde singur, mă pune să țopăi, să sar în sus. Dar nu pentru a se convinge că accelerația gravitațională nu și-a ratat vocația și menirea, ci pentru a verifica dacă am mărunțișul ăla pe care-l bănuiește el. Dacă dă de cei 3 lei (în monede de 50 de bani), mi-i ia, fără nicio remușcare. Că așa cer "filozofia bugetului" și sfaturile prețioase ale experților. Ca să reducem cheltuielile și să stârpim risipa.

Premierul României, cum este alintat Ciolacu, a anunțat într-o conferință de presă că Guvernul a pregătit peste 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar.

Ca orice chelner care poartă-n borsetă diploma de strateg-chef, Marcel ne propune "un cincizeci de ceva", ca preambul la viitoarea beție de cuvinte goale de conținut. Spirit ludic fiind, Marcel a pus degetul tămăduitor pe rană: "Este timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare. Cei care merg la serviciu de zeci de ani, ca să se joace Solitaire, să caute în altă parte acest mod de a munci!". Nu întâmplător se zice în popor că, dacă ești bugetar iresponsabil și infantil de mic, când te faci mare, doar te joci Solitaire ediția princeps. Nu știu de ce, dar am senzația neplăcută că, odată cu scoaterea brutală a Solitaire-ului din rutina cotidiană, bugetarilor li s-a aplicat lovitura de grație. Cu toate că, dacă stăm strâmb pe scaunul de birou și mimăm judecata dreaptă, există și alte jocuri și îndeletniciri ludice, nu doar blamatul Solitaire. Cred că este momentul ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să intervină și el. Este îngrijorător că bugetarii risipitori se joacă Solitaire, dar cred că și mai îngrijorătoare sunt poziția și postura celui aflat în fața computerului. Și nu mă refer la cât de moale este scaunul, ci la faptul că până și necazurile macroeconomice au ca sursă coloana vertebrală.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2665 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.