Săndel, rafile de poveste horror

Săndel, rafile de poveste horror
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cum poate fi definit un "ministru"? După știința mea oarecum exactă, un ministru este un substantiv atât de comun, încât, de multe ori, nici nu-mi dau seama la ce folosește. Dacă, Doamne ferește, România n-ar avea miniștri care știu să tragă semnale de alarmă, nu știu ce ne-am face și încotro am apuca-o.

Acum două zile, într-o gazetă, pardon de eufemism, au apărut aceste cuvinte: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, trage un semnal de alarmă: "Doar un sfert dintre români plătesc asigurări de sănătate".

Brusc, m-am trezit cu revelația că fac parte din grupul select al sfertului aka.endemic, alcătuit din cei care-i plătesc lui Rafila bir pe trasul semnalelor de alarmă. Altfel spus, din motive care țin tot de sănătate, mă identific, adesea, cu un papagal. Singura consolare este aceea că am un penaj superb. Ultima oară când am ieșit din colivie, am început să mă smiorcăi, pe motiv că nu mai vedeam gratiile coliviei.

La nici juma' de oră de la apariția știrii în care Rafila se plângea că doar un sfert dintre români plătesc asigurări de sănătate, presa a anunțat: "O femeie însărcinată în 9 luni s-a dus la spitalul din Târgu Jiu, dar medicii nu și-au dat seama că e gravidă și au operat-o de hernie".

Așa se-ntâmplă când niște delăsători nu-și plătesc asigurările de sănătate: sărmanii eroi în halat se zăpăcesc în așa hal, încât ajung să tragă de cordonul ombilical, cu convingerea unui epigon de-ai lui Vasile Roaită care trage de funia sirenei de alarmare a copulației majoritare.

Cadrele medicale de nădejde care-au confundat o sarcină în 9 luni cu o hernie sunt foști olimpici la Aritmetică și Lobotomie. Acești sanitari pricepuți au meritul de a fi extras rădăcina pătrată de sub radicalul unui număr irațional, cu ajutorul unui briceag de bucătărie, convinși fiind că expresiile "mulțimea vidă" și "mulțimea gravidă" sunt surori gemene. Nu de pomană au apărut și pe siamezele unei expoziții de pictură naivă din Târgu Jiu.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1815 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.