La Galați, doctorul Ciomu Lungma face prozeliți

La Galați, doctorul Ciomu Lungma face prozeliți
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Asemeni băuturii, viața la bloc e frumoasă și interesantă, dar trebuie să te ții de ea. De coardă, mai ales dacă faci alpinism utilitar și ții musai să înaintezi pe scara valorică. Dacă nu mă credeți, întrebați-l pe alpinistul utilitar din Galați, despre care presa a scris, zilele astea, cu îngrijorare și admirație.

Un angajat al unei firme de alpinism utilitar a fost la un pas să cadă de la etajul 11, după ce o femeie în vârstă de 71 de ani a încercat să-i șutească cele două corzi cu care era susținut bărbatul. Femeia a tras pur și simplu corzile în casă, pe geam.

În sfârșit, îi picase și bietei pensionare ceva din cer. Simțea sărmana că i-a pus Dumnezeul Alpinismului Edilitar mâna-n cap. Mă rog, am folosit substantivul comun "cap", convins că azi este Ziua Mondială a Eufemismului și a Tărâței, care, anul acesta, coincid. Din fericire, cum zice clișeul, alpinistul a scăpat cu viață, grație abilităților, priceperii și prezenței sale de spirit. Contactată de reporterii rubricii noastre, nici ei duși de prea multe ori la templul din Tibet, pensionara din Galați a declarat: "Drept vă spui că eram curioasă dacă e adevărat ce s-a zis la televizor, ca există tineri români care au făcut profesionala de levitație la seral, în Tibet, și s-au întors în orașul natal, ca să-i dea o nouă dimensiune. Am vrut ca să văd și eu dacă alpiniștii de genul ăsta sunt mai ușori decât aerul expirat, dacă le au cu levitația şi mi-am zis că corzile alea mai mult îl încurcau".

* Presa a relatat un caz de o însemnătate deosebită, ca să nu spun o întâmplare din calea-afară de haioasă: "Doi oameni au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc, ca să ajungă mai repede la muncă".

Da, "oameni", așa sunt alintați viitorii deținuți, în China, mai ales cei care se grăbesc să ajungă la locul de muncă silnică.

* Din 2024, turiștii care vor face excursii de o zi în Veneția vor fi nevoiți să plătească o taxă.

Sper ca italienii să nu le dea idei și edililor Galațiului, oraș care are bucuria de a găzdui ceea ce localnicii numesc "Valea Orașului". E zona aceea care, în zilele cu ploaie abundentă, seamănă cu Veneția. Îi lipsesc doar gondolele și Palatul Dogilor.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 6757 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.