Un bugetar "copetent" e un angajat abuzat

Un bugetar "copetent" e un angajat abuzat
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Gata, așa nu mai se poate! Pentru această frază, aș merita, cu un pic de prisosință și îngăduință, să fiu numit, "la excepțional", într-o funcție trigonometrică de conducere. Sau măcar să fiu scos în fața colectivului oamenilor muncii din birou, pentru a fi "insultat" în cel puțin 17 limbi de circulație națională și județeană.

Nu v-aș fi deranjat cu această perorație, dacă nu buchiseam într-o publicație că epoca angajărilor pe pile la Stat a apus. Gata, băi nene, nu se mai fac angajări pe ochi frumoși, privire galeșă sau buze augmentate. Ca să te angajezi în sistemul bugetar, trebuie să fii al naibii de competent, cu nenumărate abilități, iar dacă te împinge necuratul îndrăznelii să vrei o funcție de conducere, e musai să fii un intim al meritocrației, în sensul în care trebuie să știi inclusiv o limbă străină. Și vouă vi se par amuzante utopiile astea?! Nu mă miră. Și eu am zâmbit. La urma urmei, o zi în care nu zâmbim e o zi pierdută.

În teorie, sună frumos să ocupi o funcție de conducere doar dacă bunghești limba în care se răstea Șecspir la prietenii săi de pahar. În realitate, practica este cercetată pentru omor necalificat şi umor deosebit de grav, in rem. Credeți că domnul Mitică Buzatul de la Vaslui nu știe cum se spune la "portbagaj" sau "portjartier" în engleză?! Sunt sigur că știe, dar nu e genul care să epateze sau care ține morțiș să iasă în evidență. Vă mărturisesc că și eu am citit romanul "Idiomul", însă nimeni din conducerea Direcției Județene de Năravuri Lingvistice Ușoare și Frivole n-a observat subtilitatea. Fapt pentru care abia am reușit să scap din mâinile brancardierilor care au vrut să mă transfere la Institutul Obregia, pe motiv că trebuie să fiu promovat în funcție cognitivă.

* O vameșă de la aeroportul din Manila a fost surprinsă şi filmată în timp ce înghițea trei bancnote de 100 de dolari.

Răutăcioșii speculează că doamna furase bancnotele în timpul unui control al bagajelor. Ceva mai ponderați, nutriționiștii din comisiile de evaluare a viitorilor angajați la stat în funcții de conducere sunt de părere că vameșa făcea o infuzie de capital, într-o engleză aproximativă.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2124 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.