Ciobanii aduc fericirea

Ciobanii aduc fericirea
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Trăim vremuri interesante și paradoxale. Știu că puteți dormi și fără acest clișeu, dar nu știam cum să-mi încep perorațiile. Haios e că și vremurile ne trăiesc pe noi. Pe cât este Planeta de agitată, pe atât de mari și multe sunt bucuriile pe care savanții și le fac zilnic, cu descoperirile lor. Și nu-s puține. Ziua și studiul revoluționar. Cel puțin unul. Parcă-i și aud pe cercetători: "Ce, e război și în Israel? Aha, ia să mă apuc io să văd care-i treaba cu depresia gândacului de Colorado adult și, mai ales, de ce gurmanzii nu știu să despartă în silabe triste cuvântul DIETĂ!".

Zilnic dau peste 2-3 studii revoluționare, care-mi pot schimba viața. Unul dintre studiile apărute ieri zice că, potrivit oamenilor de știință din Tokyo, "un aliment iubit de români, brânza, reduce riscul de demență și de declin cognitiv."

Pentru românii care nu-și permit să dea 50 de lei pe un kilogram de brânză de oaie, lucrurile erau clare și până la apariția revelației nipone: "Doar n-am înnebunit să dau atâția bani pe un kil de brânză! Cât privește declinul cognitiv, mă descurc. Rachiul este tolerat de organismul meu și fără aportul de calciu al kilului ăla de brânză pe care nu mi l-am cumpărat."

Studiul japonezilor a mai rezolvat o enigmă: de ce s-a plâns Marcel Ciolacu c-a uitat să-și ia roșii, acum câteva zile, cu ocazia sesiunii de shopping populist? Pentru că frigiderul lui Marcel este burdușit cu brânză anti-demență și cașcaval care stimulează virtuțile cognitive. Iar mulți dintre noi ne-am grăbit să credem că Marcel a încercat rețeta prostelii pe față.

* Ca să-nțelegem și mai bine cât de importantă este contribuția brânzei la evitarea demenței și la întârzierea declinului cognitiv, țin musai să remarc că, pe site-ul ziare.com, lângă revelația de oaie se odihneau două știri sănătoase la cap și la titlu: "Cum poate Biden să oprească războiul..." și "Soarele moare și va înghiți Pământul: astronomii au anunțat când va veni sfârșitul lumii."

Cred că a venit momentul ca și URDA să mai primească o șansă.

* De câte ori aud un comentator de fotbal spunând "lovitură de colț", mă aștept ca, pe teren, să apară și o capră neagră.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1783 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.