Dacă nu ți-e frică de insecte, ești mâncat!

Dacă nu ți-e frică de insecte, ești mâncat!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

A trecut uichendul peste mine cam cum trece gâsca domestică strada, atunci când confundă ecosistemul urban cu Delta Dunării. Bașca am fost într-o relație nepermis de intimă cu insensibilitatea. De ce-mi pun atâta cenușă-n cap?! Poate și pentru c-am fost declarat, pe bună dreptate, eminența cenuștie a rubricii "Baba arde și țara se piaptănă". Ideea de bază e că drama francezilor continuă. E vorba despre dificultatea lor de a conviețui cu ploșnițele invadatoare, iar eu am avut ceva mai bun de făcut în uichend, decât să mimez solidaritatea cu cei năpăstuiți de cruzimea insectelor. Unii francezi s-au apucat chiar și să relateze îngrozitoarele experiențe avute cu aceste vietăți, iar ziariștii au picat și ei victime. Invazia ploșnițelor apocaliptice l-a făcut pe un nene de la o publicație românească să scrie așa: "Recenta isterie legată de invazia de ploșnițe a început în Paris, unde a fost raportată prezența insectelor în zone publice." Vă dați seama până unde a ajuns insolența ploșnițelor și tupeul lor? Ploșnițe în zone publice? Realizați dimensiunea dramei?! Eu încă nu, însă mă străduiesc. O mărturie a unui năpăstuit francez, dacă nu cumva chiar american, sună așa: "M-am trezit în mijlocul nopții și am găsit o insectă mică așezată pe perna mea uitându-se la mine."

Vă mărturisesc că nici eu nu-s mai curajos sau mai breaz, spaima aducându-mă în jenanta situație de a nu fi în stare să vă spun dacă aia care se uita la francezul-american speriat era ploșnița insolentă sau nenorocita de pernă insensibilă și lipsită de empatie.

* Descoperire revoluționară! Și, credeți-mă, expresia e prea blândă!

O echipă de oameni de știință din Michigan, SUA, au făcut un studiu cumplit de laborios, cu ajutorul căruia au descoperit că "cea mai bună metodă pentru a încetini procesul de îmbătrânire si de a prelungi viața este efectuarea de exerciții fizice regulate."

Spre deosebire de ceilalți oameni de știință ceva mai exactă, care, în pandemie, au descoperit statul în casă, o metodă care i-a ajutat pe mulți oameni să eludeze capcanele și pericolul mișcării în aer liber. Ocazie cu care au salvat-o pe bunica care, pardon de cacofonie, dacă n-a murit, sigur trăiește.

"Așa s-a crezut și s-a descoperit atunci, Carei problema?", a declarat un om de știință din Carei, județul Satu Mare.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2317 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.