Să facem miriapodul peste Siret!

Să facem miriapodul peste Siret!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Am auzit că Gazeta Sporturilor nu mai apare la chioșcuri. Știu, e genul de mărturisire din care unii ar putea înțelege că stau bine cu partea de O.R.L. Nu-i contrazic, dar nici nu le cânt în strună. Ca să nu rămână cu semantica nereperată și cu ambiguitatea-n bătătură, generației de aitiști cocoțați pe trotineta eclectică i s-a spus că "ediția print a Gazetei Sporturilor nu va mai apărea." Ce-i aia "ediție print"?! E tot un fel de "gazetă tipărită", dar mult mai simandicos spus. Pe înțelesul plenar al celor care nu intră "pe internet", ci "în mediul online".

Aud că și pe Cătălin Tolontan l-au dat afară. Ca să nu pară că-i plâng de milă lui Tolontan sau că-i număr lovelele, vreau să confirm că stau bine cu auzul. La cererea telespectatorilor de la tribuna neoficială și a curioșilor de la oja vipurilor, fac următoarea precizare semantică: LOVELE = termen prozaic pentru a defini BANII, folosit în special de arghirofilii vorbitori de engleză argotică și de către lingviștii șmecherași de rit vechi.

* Potrivit unui sondaj realizat de IRSOP, "aproape 80% dintre români nu au încredere că vor fi protejați de Guvern, în cazul unui pericol armat."

Mă tem că ceilalți 20% nu prea știu ce-nseamnă "guvern" sau, și mai haios, au zis că au încredere în Marcel, ca să se pună bine cu el. Că le-a promis Marcel că, în caz de pericol armat, guvernul condus de dânsul mută Păcănelele la marmacie sau, de ce nu, în afara orașelor.

* Construirea unui pod peste râul Siret, care ar fi urmat să lege județele Botoșani și Suceava, a fost oprită, deoarece trebuie protejate două specii de gândaci și broasca europeană de baltă.

La batracienii filoeuropeni nu mă bag, că nu stapânesc subiectul. As vrea, totuși, să abordez problema speciilor de gândaci protejate, din perspectivă frivolă și iresponsabilă. Nu e prima oară când avântul muncitoresc al iubitorilor de infrastructură este zădărnicit de grija ecologistică față de strămoșii Ursulei. Există voci savante care spun că Ursula se trage din gândaci și romani. De unde și apetitul doamnei pentru hrana viitorului bazată pe insecte.

Să nu faci un pod, ca să protejezi niște gândaci, e cam ca atunci când îi spui electoratului că n-ai construit cele 5 spitale zonale, din cauză c-ai fost ocupat cu punerea în scenă a celebrei piese de teatru "Nosocomiale Carnavalului".

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4192 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:49

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Tudorache
    Duminică, 05 Noiembrie 2023 00:01
    95.76.32.***
    „Dormeau adânc sicriele de plumb”...așa a scris Bacovia la vremea respectată, însă noi am făcut alianțe și sărmanul plumb a ajuns FLUDOR.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.