Porcul va zbura, când ridichea lu' Marcel va necheza

Porcul va zbura, când ridichea lu' Marcel va necheza
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Legea Porcului - să mă fi picat cu producția de ceară pe un an, și tot nu mi-aș fi imaginat că, zilele astea, mă voi întâlni cu această expresie! Acu' vo două zile, la Ministerul Agriculturii, a avut loc o ședință în care s-a dezbătut și s-a guițat Legea Porcului. În presă au apărut zvonuri că voiau să-i interzică gospodarului să vândă porcii pe care-i crește. La câteva ore de la primirea cu ostilitate a acestei perspective de mare porc, oficialii au venit cu lămuriri: românii pot crește porci și-i pot vinde și semenilor. Unde mai pui că Ministerul Agriculturii a transmis că se gândește foarte serios să ia în calcul posibilitatea de a le acorda subvenții celor care vor să crească porcușori de Guineea. Primul care s-a grăbit să salute inițiativa a fost Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca.

În 1989, cu două luni înainte ca Ceaușescu să fie așezat în nemiloasa traiectorie a rafalei de la Târgoviște, tatăl meu mi-a ținut o lecție de ironie, umor grav și satiră politică, un excurs curajos despre Libertate, așa cum o receptau iubitorii de haz de necaz pe vremea aia: "Cezare, cică anu' ăsta, de Crăciun, cine are porc poate să-l taie. Cine nu are porc nu-i obligat să-l sacrifice". Așa înțelegea tata să vorbească despre veganism.

* După ce un motan din România a fost declarat cea mai frumoasă pisică din lume, presa a semnalat și că "un lugojean cucerește Europa cu cea mai frumoasă găină."

Timp în care, fata Elenei Lasconi se împiedica ideologic pe la Paris.

* Se împlinește un an de când un angajat al Poștei Române a încercat să revoluționeze limbajul bancar și industria combustibililor neconvenționali. Bărbatul a furat un sac cu bani, ascunzând o parte din ei în sobă. E ceea ce eu numesc "depozitul la vedere". La vederea polițiștilor, "finanțistul" a recunoscut tot.

* Am fost la una dintre cele 5.945 de farmacii din cartier, să-mi cumpăr tinctură de Iov, pentru că nu mai suportam durerile pricinuite de... E ra să uit: hiperbolă, așa se spune când exagerezi poetic și nu numai!

- Săru' mâna!

- Bună ziua! Cu ce vă pot ser...?

- Mă uit  şi vă spun.

- ...

- ...

- V-ați uitat?

- Da. Lecitină aveți?!

- Nu. Mi-a trecut!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1992 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:00

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Tudorache
    Miercuri, 08 Noiembrie 2023 08:12
    95.76.32.***
    ...am o întrebere, cam câți porcușori trebuie băgați într-o răcitură...sau piftie ?...eu am văzut un șoarece chinezesc prin parc, cam gras după părerea mea.
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.