Guvernul finanțează "Poarta Albă ca Zăpada și cei 10 mitici"

Guvernul finanțează "Poarta Albă ca Zăpada și cei 10 mitici"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Meritocrația salvează România - nu știu cine-a zis asta, dar e greu de presupus că mă voi grăbi să-l sun pentru a-l felicita. Si nu pentru că "n-am minute" sau din cauză că mă încurcă vanitatea, ci pentru că a crede că meritocrația face minuni e ca și cum ai trăi cu deplina convingere că Marcel Ciolacu suferă de ubicuitate. Deși, ca să fiu sincer, în privința ubicuității de care suferă Marcel, sunt ceva mai rezervat. Premierul României e peste tot, cu trup, suflet, duh, faptă și inițiativă. Dar ce-i cu meritocrația aia?! Ia geană vigilentă aici! "16 deținuți din penitenciarul de maximă siguranță din orașul Aiud primesc, lunar, bani de la Ministerul Educației."

Știu, am exagerat când am spus că Aiudul este oraș. Chiar așa, hal de așezare urbanistică este aia?! Deunăzi, ne indignam dimpreună cu domnul Marcel Ciolacu de vestea că, în România, există cel puțin 8.000 de elevi care primesc bursă de merit, deși au medii sub 5. Faptul că există pârnăiași care primesc bani pentru merite deosebite, de la Ministerul Educației Precare, ne scutește de convingerea că le-am auzit si văzut pe toate. Lingviștii de la "Poarta Albă ca Zăpada și cei aproximativ 10 merituoși" ne învață că, în limbajul academic, "Pușcăria" mai este cunoscută și sub denumirea eufemistică de "Facultate". Destul cât să nu ne mai mirăm ca veterinaru-n cucuruz că "studenții" primesc și ei lovele de la stat.

* Când am buchisit acest titlu, pe Știripesurse.ro, era să cad de pe internet, cu tot cu harnașament: "Cercetătorii au aflat ce gândesc caii în timpul participării lor la curse."

Este vorba de aceiași savanți australieni care au aflat că caii de rasă fac cacofonii, ori de câte ori sar peste obstacole și se exprimă în halul în care am făcut-o eu acum. Atâta doar că eu nu știu încă să nechez dogmatic și științific. Ca să nu fiu mai prejos decât cercetătorii din Australia, țin musai să vă spun că până și calul parlamentarului userist Iulian Bulai gândește. Dar nu când participă la cursele electorale, ci când jocheul se urcă în vârful dealului, pentru a retrăi revelația anatomică a murgului. E chestia aia pe care doctorul Ciomu a elogiat-o... de nu s-a mai văzut. De unde si celebra temă de dezbatere de la OTV: "Unde a dispărut Elogia? De ce tace dr. Ciomu?"

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2463 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:00

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Vineri, 10 Noiembrie 2023 12:29
    95.76.32.***
    ....tocmai acum m-am lămurit de ce biluța spiritului meu creează stupoare în copilăria calului !
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.