Poporul, Isărescu, România!

Poporul, Isărescu, România!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Stimată Cititorime și dragi consumatori, vă salut ca și când numai setea, respectul și Roledana Groza ar fi pe Pământ!

De fapt, vă deranjez cu o problemă de rit italian, ca să nu zic mai multe: "O comunitate din Italia oferă un salariu de 3.000 de euro pe lună unei familii care e dispusă să țină deschis singurul bar din localitate."

Nea Marcele, liniștește-te, bre! Nu faptul că nu mi-ar da cei 3.000 de euro cash mă împiedică să mă mut în Italia, ci temerea că italienii din localitatea situată la 1.500 de metri altitudine n-ar înțelege intenția mea de a le da băutură "pe caiet". Am auzit că oamenii de acolo nu prea agreează mixul ăsta cultural. Cel puțin așa mi-a zis bețivul ăla de învățător din comună.

* Cu entuziasmul unui miner care a descoperit poze cu parai la penețeu' și sare de Himalaya la peneleu', G4Media anunță că, în Italia, s-a deschis primul magazin controlat în întregime de inteligența artificială (AI). În magazinul respectiv nu există case de marcat, iar clienții sunt urmăriți permanent de camere și senzori.

Singurul cuvânt mai de Doamne-ajută, care pare ceva mai uman, este substantivul "clienți", deși până și ăsta e tot o plăsmuire a minților internabile. Am fost tentat să cred că și cuvântul "magazin" mi se pare familiar, însă caracteristicile lui îl plasează mai degrabă în categoria selectă a clinicilor de rit nou, în care intri client și ieși fugind mâncând pământul, ca să nu te cazeze fără control de specialitate. La stația de amplificare a magazinului va fi difuzată muzică de relaxare tip imbe-chill-out. Adică șlagăre de concentrare, cântate pe mai multe voci.

* Economistul-șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea, a declarat, la o conferință pe teme fiscal-bugetare: "Poporul care urlă atunci când se măresc taxe sau impozite trebuie să înțeleagă că este nevoie de măsuri dureroase pentru a repune economia țării pe baze solide."

Ca orice loază care nu-și dă seama la lichidități, Valy nu-i băiat rău intenționat, dar alimentația precară, neatenția paznicului și cei 7 ani de jiu-jitsu și ikebana din Tibet îl strică. Mă tem însă că și Poporul e vinovat. Mai ales când urlă decibelic ca din gură de șarpe Boa, de nu mai știe sărmanul Valy de la Benereu' de unde să-și scoată adeverință orelistică de inapt.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2758 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:00

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Sâmbătă, 11 Noiembrie 2023 00:35
    95.76.32.***
    Noi trăim bine la nivelul Dunarii din Galați, la Calafat am fi fost la altitudine.
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.