A răsărit ninsoarele și pe strada noastră

A răsărit ninsoarele și pe strada noastră
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Doamne, cum trece timpul! Anul trecut, pe vremea asta, auzeam voci... Mă rog, am vrut să spun că auzeam acest dialog în mintea mea răvășită:

- Intrăm în Schengen?

- Intră tu primul, că pe mine mă pufnește râsul!

De la acest presupus dialog mintalo-strategic, tot ce s-a întâmplat notabil și spectaculos pentru țara noastră este că... a trecut un an. Și, se știe, la un an, conform datinii, ar trebui să-i luăm din moț. Cui? Nu știu, poate dialogului, poate presupunerii, habar n-am.

* N-am intrat în Spațiul Schengen, poate și pentru că n-a avut cine să țină de șase. Însă de intrarea în rândul lumii noi au grijă presa și ANM-ul. Am citit că "Iarna și-a intrat în drepturi". În altă publicație, veștile erau și mai aspre și îngrijorătoare: "Iarna a pus stăpânire pe România!". Teoretic, ar trebui sunat medicul de familie, ca să ne dea trimitere la psihiatrul de la ANM și, la fel de teoretic, ar trebui convocat CSAT. Practic, a nins. Așa cum se-ntâmplă de sute de ani. Pe vremuri, în timp ce mâța se uita în calendar să vadă când vine iarna, înnebunea lupul, din cauza publicitarilor, care țineau cu ursul creativ. Acum, afecțiunea asta de scufiță a fost adoptată și de oamenii din instituțiile grijulii cu interacțiunea dintre om și climă.

* Pentru optimiștii de ziua a 6-a, am o veste minunată: la Galați a nins! Veștile bune nu se opresc aici. Ca de obicei, primul strat a fost revendicat de Zewa.

Din cauza căderilor nemasive de zăpadă, la noi în cartier s-au înmulțit cazurile de violență domestică în contextul căderilor de omăt. Un bărbat cu antecedente a fost dat în gât la singura asociație din Galați care se ocupă de combaterea schimbărilor climatice domestice, pe motiv că gospodarul a bătut covorul pe persană fizică, direct pe zăpadă.

* Mi-am cumpărat brad de la Icheea. Seamănă cu ăla de la Ikea, dar e mai ușor de montat și asamblat.

* Suntem în a 9-a zi a lunii decembrie și eu încă n-am citit nicăieri dacă filmul "Singur acasă" va fi difuzat de vreo televiziune din România. Asta spune totul despre ignoranța mea. Vă mulțumesc pentru atenție! Iar acum, duplicitate!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2372 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:47

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Sâmbătă, 09 Decembrie 2023 18:33
    95.76.32.***
    Oameni buni, stați potoliți, începe Dalasul, eu am auzit la tranzistor că îl împușcă pe JeiAr.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.