Ministrul culturii, atrage atenția: "Virgula nu știe carte!"

Ministrul culturii, atrage atenția: "Virgula nu știe carte!"
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Când cu gene false ostenite,

Seara suflu-n lumânare

Îmi aduc aminte de amprenta de carbon

Și-atunci, brusc, mă cuprinde Îngrijorarea

Căci, în bătălie, soțul ei iubit, al Îngrijorării

A plecat să ia coaste, da' n-a mai venit pe cap de locuitor...

Aceste așa-zise versuri de picnic și voie bună mi-au fost inspirate, în egală măsură, de îngrijorarea ministrului culturii, Raluca Turcan, și de vestea că nord-coreenii se îmbogățesc din comerțul ilicit cu gene false și peruci.

În uichend, doamna Raluca Turcan și-a manifestat îngrijorarea față de fenomenul alarmant al îndepărtării cetățenilor români de cultură. Că de asta este Raluca Turcan ministru al culturii, printre altele: să tragă semnale de alarmă, așa cum făcea Moș Ion Vasile Roaită, un îndrăgit erou care iubea unirea, sirenele și semnalele de alarmare a populației. Despre Moș Ion Vasile Roaită nu se mai știe nimic, da', pe undeva, și el este vinovat pentru acest neajuns. Din cauză că s-a născut cu mult înainte de apariția Ralucăi Turcan pe Pământ, se bănuiește că Moș Roaită a comis imprudența de a se culca într-o seară pe o ureche, sănătos, și...ce să vezi?! S-a trezit a doua zi, Doamne ferește, mai mult mort de beat decât treaz și viu. Fapt pentru care, n-a mai avut cine să tragă semnalul de alarmă. Așa se face că noi, urmașii lui Roaită și contemporani ai Ralucăi Turcan, am căzut pradă dezorientării culturale și a incertitudinii antropologice. Vestea inutilă, dar cinică, e că nici măcar ministresa Raluca Turcan nu scapă de ironia soartei și de festele pe care ni le joacă îndepărtarea alarmantă de actul de cultură. Spre deosebire de generațiile viitoare, care, în absența culturii, vor fi vraiște, doamna Raluca și-a luat măsuri estetice de precauție, apelând deja la cuceririle științei medicale și chirurgiei plastice, culturale și alegorice. Nu puțini sunt românii care n-au mai dat pe la bibliotecă, de teamă că s-ar putea întâlni cu doamna Raluca și le-ar putea crăpa obrazul de rușine. Sunt acei români care încă trăiesc cu convingerea că ministru al culturii în România este o sosie a cântăreței Mariah Carey-Cârneci, în pofida faptului că ea seamănă cât de cât cu Raluka și oarecum cu Roledana. Dacă nu mă credeți, uitați-vă pe TVR Cultural HD (Hunedoara), în menopauza duplicitară!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1669 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:14

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Luni, 05 Februarie 2024 01:39
    95.76.32.***
    Eu mă gândeam că Peruca Turcan e femeie, însă am citit intr-un vocabular mai vechi de al meu că tucanul este o pasăre care are un cioc grozav.
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.