Ursula și Prefectura von der Leyen, file de istorie gastronomică

Ursula și Prefectura von der Leyen, file de istorie gastronomică
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Pensionarii din România reprezintă una dintre categoriile privilegiate ale țării. Cine are grijă ca ei să se simtă în halul ăsta?! Guvernul, dar mai ales presa. Aproape zilnic, dau peste titluri de presă care-mi saltă inima de bucurie și pancreasul de indignare, nu musai în ordinea asta. Unul dintre preferatele mele sună așa: "Ministerul Muncii, vești DE ULTIMĂ ORĂ pentru pensionarii din România."

Fiind o veste de ultimă oră, mă gândesc că pensionarilor li se amintește, periodic, că s-au scumpit medicamentele pentru Alzheimer, dar s-au ieftinit ceasurile de mână și cele de tipar.

* Cu inefabilă emoție, mă adresez unei categorii aparte de pofticioși-gurmanzi, cărora, când nu le stă mintea la haleală, se gândesc la farmecul inegalabil al Ursulei von der Leyen. Se împlinesc doi ani de când doamna Ursula ne-a anunțat că "greierele de casă devine aliment în Uniunea Europeană." Ocazie cu care mulți români, care apreciază carnea de porc ca nimeni altcineva, au cerut organelor abilitate ca frigiderul lui La Fontaine să fie declarat "Monument UNESCO", sub pretextul că fabula nu știe carte, iar Ursula și Căciula von der Leyen încă n-au auzit de notorietatea marelui nutriționist român Terente.

* Iar acum, țin musai să-i mulțumesc unei publicații de natură gazetărească, fără de care ziua de azi ar fi fost o zi banală, fără sare și, ce-ar fi fost, poate, și mai grav, fără piper. Potrivit acestei remarcabile apariții de presă, am aflat că "a fost elucidat misterul morții faraonului Tutankhamon. Specialiștii au folosit tehnici de ultimă oră".

Îmi pare cumva rău că trebuie să-i dezamăgesc pe așa-zișii egiptologi, însă metoda aia folosită de ei pentru a elucida misterul regretabilei dispariții a faraonului Tutankhamon nu e chiar atât de nouă pe cât pretind ei. Este vorba despre celebra metodă a reducerii la absurd, desăvârșită de către președintele Statelor Unite ale Americii. Experții în egiptologie orelistică l-au întrebat, într-o doară, pe Joe Biden când s-a născut și cine este el. Ca de obicei, Biden a uitat să recunoască faptul că el este adevăratul Napoleon, preferând ambiguitatea aluzivă a adevărului istoric: "Sunt mult mai bătrân decât Ion Iliescu, cu care, recunosc, am fost coleg de bancă, pe vremea în care aveam un început de Keops. A, să nu uit: eu am inventat trunchiul de piramidă nazală!"

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1406 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.