Duios Emilia trecea la ora și temperatura de vară

Duios Emilia trecea la ora și temperatura de vară
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

* Fiind marți, începem rubrica de față cu o întrebare tip Radio Erevan Ghelie: "Emilia Șercan?"

Răspuns: "Da, e, dar mai durează. În plus, ea a fost și mică, atunci când cocheta cu pojărelul, oreionul și cu celelalte boli și investigații jurnalistice ale copilăriei."

Doamna Emilia Șercan s-a erijat, săptămâna trecută, în paznicul care, în pandemie, lua temperatura la intrarea în bibliotecă în deșert, ca s-o ducă în derizoriu. Ca personalitate de pază a democrației termice, doamna Șercan s-a dus la Biblioteca Națională, ca să se convingă cu ochii săi și să simtă pe epiderma sa adevărul dureros conform căruia în sălile de lectură de la Biblioteca Națională este frig. Din nefericire, bănuiala îngrijorătoare i s-a confirmat: la Biblioteca Națională este așa de frig, încât a început campania electorală. Până să ajungă să investigheze temperatura lucrării de doctorat a lui Mircea Geoană, aflată la Biblioteca Națională, doamnei Emilia Șercan nu-i trecuse nicio măcar prin cap așa ceva, și-anume că tocmai a început campania electorală. Emilia, jurnalista mea, bravo! Cine nu crede în coincidențe să-și asume această infirmitate. Că doar n-o să le faci tu pe toate.

Încă n-a apărut în presa de înfierare a corupției care ucide știrea că Emilia Șercan a fost amenințată cu viața de către paznicul de la Biblioteca Națională, dar nici mult nu mai e. Emilia, fii tare! Securiști și câștigi, cum zicea sloganul protevistic, pe vremuri! Hai să-ți dau un pont, mocca: una dintre păsărelele cu pândarul ciripitului exhaustiv și al vorbirii monosilabice mi-a susurat în urechea internă că, la Biblioteca Națională din București, există o lucrare de licență poetică plagiată, în care autorul descrie pepenele de Dăbuleni în cel mai odios și prozaic mod.

* Ca-n fiecare an din ultimii cinci, presa de brechiniuzuri trage semnale de alarmă cu cuc: "Comisia Europeană a solicitat statelor membre să renunțe la ora de vară. Ce a decis România."

Și tot ca de obicei, România a decis ca, după martie, să intre în luna aprilie. De curiozitate. Vrea să vadă dacă e adevărat ce se speculează, și anume că Ursula von der Leyen se spală pe mâini la chiuvetă, așa cum făceau eroii în halat, care mimau grija pentru vaccin, acu' 2 ani.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1488 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.