Când omul își face clanuri, Dumnezeu zâmbește

Când omul își face clanuri, Dumnezeu zâmbește
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

* O să ziceți că mă preocupă chestiunile frivole, însă viața, precum bine știți, este alcătuită și din detalii, pe care, superficial vorbind, le găsiți inclusiv pe eticheta pungii de cafea, la rubrica "Dacă apar manifestări de vădită bucurie, sunați-l pe medicul de familie si povestiți-i și lui cum era pe vremea lu' Ceașcă!"

Acum două zile, aplicația mea văzduhologică instalată pe telefonul mobil mă avertiza: "Galați, 18 grade, dar se simte ca 26 de grade".

Cam mare diferența dintre așa-zisa realitate și presupusa simțire, no?! E prima oară când neîncrederea mi s-a cuibărit în suflet mai repede decât bănuiam. Așa încât, pentru a mă dumiri, am fost nevoit să consult un expert, altul decât doamna Elena Mateescu, CEO la ANM. Practic și oarecum riscant, l-am sunat pe reputatul specialist în demografie Cristi Borcea, care, între noi fie vorba, mi-a luat o piatră ponce de pe inimă. Domnia sa mi-a mărturisit: "Aia de 18 grade e un fel de poșircă, așa cum i se zice în Vaslui, dar se simte de ca și cum cealaltă ar avea 26 de cm. Încă o dovadă ca relativitatea mărimii intervalului vizat de prognoza meteo e o realitate."

* Vestea că o personalitate deloc neglijabilă a lumii interlope din România și-a încheiat socotelile ontologice cu viața n-a trecut neobservată. Ar fi fost și culmea să fie așa. S-ar fi întors lumea cu axiologia-n sus! Presa simandicoasă a vorbit despre vidul de putere din Clanul Cordunenilor ca și cum capul unuia dintre cele mai de temut cenacluri literare ar fi plecat la cele veșnietzsche.

* Puteam să jur că, mai devreme sau mai târziu, profesionalismul și excelența vor avea câștig de cauză.

Remarcabilele performanțe retorice și oratorice ("ăă... deci... mă... ăă... numesc ă... ăă... Nicu Ciucăă") ale generalului Nicolae Ciucă vor fi recunoscute și premiate ca atare. Ciucă va primi din partea RAPPS o căsuță vocală de vacanță.

* După ce cântăreața Beyoncé a lansat albumul "Cowboy Carter", au crescut vânzările de cizme western cu 20%.

Cam cum s-a întâmplat când Fuego a cântat prima oară, în public, șlagărul-fenomen "Împodobește, mamă, bradul!". Din cauza emoțiilor, după refren, am uitat PIN-ul de la cardul Visa Electron.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 2928 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 16:55

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro