Noaptea, ca soții!

Noaptea, ca soții!
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Sâmbătă a fost Noaptea Muzeelor. Din păcate sau nu, sărbătoarea a fost umbrită de protestul muzeografilor care au protestat, în Piața Victoriei din Capitală, nemulțumiți de salarii. Neștiind cum să reacționeze la această inițiativă a muzeografilor, premierul Marcel Ciolacu s-a dus la Muzeul Antipa, așa cum a și promis. Surpriză! La intrare, a fost oprit de un paznic vechi, rămas acolo de pe vremea pandemiei. Din reflex, paznicul i-a luat temperatura lui Ciolacu. Testul a arătat că premierul avea zebră 37,2 grade în aerul viciat.

Mulți dintre bucureșteni au ales să viziteze Muzeul Țăranului Român. S-au dus pentru a se reculege, taman în Noaptea Muzeelor. Un bărbat din Ferentari, mare admirator al primarului general al Capitalei, a stabilit un record personal: s-a recules mai bine de 30 de minute în fața unei sape, în amintirea campaniei electorale trecute, în care i s-a promis că va avea sapă caldă și căldură în apartament. Ca să salveze ce mai era de salvat, prim-ministrul Ciolacu a intervenit furibund, promițându-le angajaților Muzeului Țăranului Român, cât si celorlalți români, că-i va aduce pe toți la sapă de lemn, chiar dacă pentru asta va fi nevoit să organizeze Noaptea Muzeelor de cel puțin 300 de ori pe an.

* În localitățile în care angajații muzeelor au protestat, a fost organizată "Noaptea Muzeelor închise" și a barurilor primitoare.

* Pe tricourile purtate de muzeografi la protestul de sâmbătă seară era și această lozincă: "Donez salariul pe o lună, ca să trăiască Turcan o zi bună".

  • Ce-a înțeles ministrul Culturii, Raluca Turcan, din lozinca aia?! Că tricoul era din bumbac.
  • Ce-a înțeles Marcel Ciolacu? Că și el a terminat liceul de industrie textilă, după care și-a luat bumbacul la seral.
  • Fostul prim-ministru Mihai Tudose a fost ceva mai nuanțat și oarecum misterios: "Cu banii dați pe tricou și pe imprimarea lui mă duceam să văd Carul cu bere, de Nicolae Grigorescu, așa cum fac în fiecare an de Noaptea Muzeelor."

* Conform tradiției, în ziua premergătoare Nopții Muzeelor, fetele nemăritate din Buzău au pus busuioc în pizza și poze cu frații Cămătaru pe cal alb sub pernă, ca să-și viseze prințul și ursitul arheologic.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1571 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2024 14:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.