Nu mai suntem Ciuca bătăilor de joc

Nu mai suntem Ciuca bătăilor de joc
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Mă iertați că scriu cu întârziere despre minunata victorie a echipei naționale de fotbal a României, dar nu m-au ajutat inspirația, modestia, statura, analizele medicale și nici coeficientul FIFA!

România - Ucraina 3-0, la Euro 2024. Pare un scor de neprezentare, fapt pentru care ucrainenii se gândesc foarte serios să conteste rezultatul la TASS. Mai precis, ITAR-TASS, în timp ce Clotilde Armand se pregătește să ceară la UEFA renumărarea voturilor și a șobolanilor din Sectorul 1.

Marcel Ciolacu s-a aflat la locul faptei, pe stadionul din Munchen. Cu această ocazie, rubrica noastră a înaintat o petiție pentru declararea Bavariei zonă care se află oriunde-n altă parte numai în Moldova nu. Ca să ne vină mai ușor să înțelegem patriotismul exacerbat al lui Marcel, ne vom preface că nu știm că nici Buzăul nu se află în Bavaria, reciproca fiind și ea valabilă.

Fostul premier al României, generalul Nicolae Ciucă, un ostaș aflat în slujba echipei naționale, a încurajat România din fața televizorului SuperHD. Sau, cum ar spune Raluca Turcan, s-a uitat la TVR Superhunedoara... precum atacantul ucrainean la poarta numărul 9.

Cei cărora, până mai ieri, le crăpa obrazul identitar de rușine că trăiesc în ROMÂNICA se bucură și ei nespus de mult de victoria ROMÂNIEI în meciul cu UCRAINICA.

A trebuit s-o bată România pe Ucraina, ca să uităm de Coldplay, iar Marcel Ciolacu să plece la Munchen, numa' să nu mai audă de BAC.

Aşa de optimiști și entuziaști sunt fanii echipei naționale a României care trăiesc la Viena, încât au declarat că abia așteaptă să vadă "Lulacul lebedelor".

* În loc să mă bucur în continuare de grozava izbândă a României la Euro, m-am lăsat copleșit de acest titlu de presă de pe portalul Ziare.com: "Vești bune pentru cei care nu servesc cafea și pasionații acestei băuturi: risc scăzut de moarte prematură cu 58% pentru unii."

Știam că și Moartea prematură citește ziarul, cum ar zice poetul, dar nici în halul ăsta! Dat fiind că sunt într-o relație specială și intimă cu cafeaua, aproape că nici nu mai contează că n-am înțeles dacă sunt viu sau mort după această licoare. Infinit mai important e că semenii mei care NU SERVESC cafea habar n-au cât de mișto e să nu fii chelner la ziar, dar să scrii așa de frumos.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1183 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2024 17:50

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro