Spune-mi ce salam mănânci, ca să-ți spun cât de sănătos ești!

Spune-mi ce salam mănânci, ca să-ți spun cât de sănătos ești!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În general, specialiștii în nutriție avertizează asupra consumului de mezeluri, însă medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că există un sortiment de salam din magazine care poate fi inclus fără grijă în alimentație. Este vorba despre salamul crud-uscat, un produs obținut printr-o metodă tradițională, care nu implică utilizarea substanțelor artificiale dăunătoare.

Mihaela Bilic a explicat că procesul de preparare al acestui tip de salam presupune eliminarea apei din carne, ceea ce duce la o concentrație ridicată de proteine și grăsimi de bună calitate. Cu toate acestea, din cauza conținutului semnificativ de grăsimi și sare, este indicat să fie consumat cu măsură. Specialista recomandă ca porția optimă să fie cuprinsă între 30 și 50 de grame, echivalentul a patru-cinci felii foarte subțiri.

Nutriționista subliniază că salamul de Sibiu reprezintă un exemplu autentic de mezel crud-uscat de calitate superioară. Pentru a obține 100 de grame de produs finit, este nevoie de o cantitate inițială de carne cuprinsă între 120 și 150 de grame. Aceste mezeluri "premium" nu conțin aditivi sau alte substanțe externe, ci sunt obținute printr-un proces natural, în care carnea, combinată cu grăsimea naturală a animalului, este supusă unui proces de maturare și afumare, a explicat Bilic.

Citit 3109 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2025 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.