Majorarea impozitelor şi a taxelor locale, la mâna aleşilor

Majorarea impozitelor şi a taxelor locale, la mâna aleşilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aleşii locali vor decide astăzi ce impozite şi taxe locale vor plăti gălăţenii în 2018. Dacă proiectul supus iniţial dezbaterii publice prevedea menţinerea tuturor taxelor şi impozitelor locale la nivelul celor din 2017, acum aleşii vor hotărî cine şi pentru ce va plăti mai mult.

Primul proiect care va fi supus votului vizează modificarea zonelor de impozitare. Potrivit documentului pe care vi l-am prezentat când era în dezbatere publică, nu mai puţin de 20 de străzi ar putea trece din zonele de impozitare C sau D direct în B sau chiar în A! Este vorba despre artere care au beneficiat de lucrări de reabilitare sau de modernizare precum Rizer, Braşov, Nămăloasa, Caişilor, Caşin, 9 Mai şi ai căror locatari vor plăti mai mult decât în 2017.

În ceea ce priveşte nivelul impozitelor şi al taxelor locale, în cazul persoanelor fizice se propune creşterea cotei de impozitare pentru clădirile nerezidenţiale. Potrivit datelor noastre, posesorii de garaje ar urma să fie taxaţi mai scump în 2018. La fel şi cei care săvârşesc contravenţii şi ar urma să plătească amenzi mai mari. În discuţie se află şi o posibilă majorare a taxei de habitat.

Rămâne însă de văzut ce vor decide astăzi consilierii.

Citit 2400 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.