Licitaţie pentru anveloparea a două blocuri

Licitaţie pentru anveloparea a două blocuri
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru schimbarea lifturilor şi reabilitarea termică a două blocuri de locuinţe din Micro 18, G1 şi, respectiv, G8, de pe strada Brăilei, Primăria Galaţi a scos la licitaţie un contract în valoare estimată de 1,3 milioane de lei. Lucrările vor beneficia de finanţare europeană nerambursabilă.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, miercuri, 27 decembrie, primarul Ionuţ Pucheanu a semnat cel de-al doilea contract de finanţare europeană câştigat în acest an. Proiectul vizează creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe G1 din Micro 18, imobil construit în 1977, care are o singură scară, subsol, parter şi zece etaje, şi numără 44 de apartamente. Valoarea totală a proiectului este de 863.751 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 518.250 de lei. Potrivit Primăriei, în cele 18 luni de implementare a proiectului vor fi executate: anveloparea clădirii, termoizolarea intradosului la casa scării, a plăcii peste subsol şi peste parter în zona cu spaţii comerciale sub apartamente, a planşeului de la uscător, termohidroizolarea terasei, schimbarea tâmplăriei cu geamuri termoizolante şi schimbarea liftului.

De aceleaşi lucrări va beneficia blocul G8 din Micro 18, a cărui finanţare pentru creşterea performanţei energetice a fost semnată pe 25 octombrie 2017. Blocul are o singură scară, subsol, parter şi zece etaje, numărând 41 de apartamente, anul construirii fiind 1980. În acest caz, valoarea totală eligibilă a contractului este de 920.473 de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 552.284 de lei, durata de implementare fiind de 16 luni.

Achiziţie cu clauză suspensivă

Pentru că licitaţiile pentru lucrări durează mult, pot fi contestate sau chiar anulate, administraţia locală a lansat deja, încă din octombrie, procedura în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Valoarea totală estimată pe baza devizului general întocmit de proiectant este de 1.339.847 de lei fără TVA. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Conform datelor din SEAP, procedura de achiziţie a fost iniţiată sub incidenţa unei clauze suspensive: contractul de lucrări va fi semnat numai după încheierea (semnarea) contractelor de finanţare între Primărie şi Ministerul Dezvoltării.

Rămâne de văzut cine şi în cât timp va câştiga licitaţia şi când va începe execuţia lucrărilor la finalul cărora locatarii blocurilor G1 şi G8 vor plăti facturi mai mici pentru căldură şi vor beneficia de un confort termic sporit, în timp ce imobilele, din punct de vedere estetic, vor arăta ca noi!

Citit 2773 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.