Începe restructurarea urbană în Ţiglina I

Începe restructurarea urbană în Ţiglina I
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Până la finele anului 2018, Ţiglina I, zona Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" (CNMK) ar putea arăta cu totul altfel: trafic decongestionat, 365 de locuri de parcare, spaţii de joacă şi de relaxare, la schimb cu desfiinţarea a 82 de garaje şi patru spaţii cu altă destinaţie. Pentru toate acestea, Primăria va plăti 4,3 milioane de lei fără TVA.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, la finele anului trecut, că s-a finalizat licitaţia pentru "Sistematizare zona CNMK” - proiectare şi execuţie. A fost declarată câştigătoare asocierea Citadina ’98 SA - Lemacons SRL - SPC Elite Consulting SRL, cu o ofertă de 4.337.950 de lei fără TVA. Termenul de realizare a sistematizării urbane este de 12 luni, din care 40 de zile sunt prevăzute pentru proiectare, termene care curg din momentul în care se dă ordinul de începere a lucrărilor.

Demersuri iniţiate în decembrie 2016

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", acesta a fost primul proiect de restructurare urbană iniţiat, în decembrie 2016, de primarul Ionuţ Pucheanu, care, fiind absolvent al CNMK, cunoaşte plusurile şi minusurile zonei. "Toată zona va intra într-o refacere totală, ceea ce înseamnă că o bună parte, dacă nu chiar toate garajele care sunt acolo în momentul de faţă vor fi demolate", ne declara, la acel moment, primarul.

Documentaţia de avizare a intervenţiei a fost realizată de firma Atu Consulting SRL, contra sumei de 85.000 de lei fără TVA, bani de la bugetul local. În martie 2017, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiţiei.

Ce se va realiza

În hotărârea votată de aleşii locali se arată că, în prezent, în zona CNMK, locurile de parcare sunt insuficiente, reţeaua de canalizare este veche, iar căminele existente sunt deteriorate şi nu asigură preluarea apelor pluviale.

Potrivit Primăriei, prin contractul de lucrări se va realiza o cale de acces auto şi pietonal pentru decongestionarea traficului între străzile Prelungirea Coşbuc şi Regiment 11 Siret. Vor fi amenajate 365 de locuri de parcare, vor fi refăcute trotuarele şi aleile de acces. Proiectul prevede şi crearea unor spaţii de joacă în vecinătatea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 şi a CNMK şi amenajarea unor locuri de relaxare în zona Complexului Tiglina I, blocurile D4 şi G. În ceea ce priveşte infrastructura, va fi refăcută reţeaua de canalizare şi sistemul de preluare a apelor pluviale. Va fi modernizat iluminatul public stradal şi se vor face canalizaţii subterane pentru cabluri. Proiectul prevede şi reamenajarea spaţiilor verzi.

"Nu vom interveni cu demolarea garajelor până nu vor fi întrunite trei elemente: legalitatea demolărilor, proiectul în sine să existe în momentul în care demarăm o demolare şi, nu în ultimul rând, să fie banii alocaţi pentru lucrări!" - Ionuţ Pucheanu

 

Citit 16994 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2018 01:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.