Proiect. Ce se va amenaja pe maidanul de lângă Policlinica cu Plată (FOTO)

Proiect. Ce se va amenaja pe maidanul de lângă Policlinica cu Plată (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un teren viran plin de gunoaie şi îngrădit, acesta este peisajul nedemn de centrul oraşului care tronează pe strada Domnească, lângă Policlinica cu Plată, monument de arhitectură inclus în patrimoniul istoric al Galaţiului. Spaţiul generos rămas pe locul scheletului demolat al Arenei de Box s-ar putea transforma într-o elegantă piaţetă publică, dacă aleşii locali vor fi de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu.

O adevărată junglă, în care se puteau adăposti şi balaurii, nu doar o haită de maidanezi, crescuse astă-vară lângă Policlinica cu Plată, atunci când Primăria municipiului Galaţi căuta un proiectant pentru a restructura urban zona. Variantele avute în vedere de Primărie erau: amenajarea unei piaţete publice, a unei parcări publice sau a unei parcări subterane cu o piaţetă publică deasupra. Achiziţia publică lansată de Primărie pentru studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile necesare a fost câştigată de societatea bucureşteană Urban Scope SRL cu o ofertă de 39.000 de lei fără TVA. Documentaţia realizată a ajuns pe mesele aleşilor locali pentru aprobare.

Din trei variante a rămas una

La comisiile Consiliului Local au ajuns, spre dezbatere şi avizare, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare piaţetă aferentă Policlinicii cu Plată”.

În document, Urban Scope precizează că „varianta amenajării unei parcări subterane nu este fezabilă, neexistând spaţiu suficient realizării rampelor de acces şi evacuare a autotutismelor, iar valoarea investiţiei ar fi fost nejustificat de mare pentru protejarea clădirilor din proximitate”.

Primăria a avut de ales între trei variante de amenajare, dintre care una cuprindea şi un loc de joacă, dar şi un mic teren de sport. Municipalitatea a optat pentru cea de-a treia propunere – o piaţetă, spaţii verzi şi locuri de parcare.

Concret, proiectul propus aleşilor prevede asfaltarea unei suprafeţe de 685 metri pătraţi pentru spaţii de parcare, un rond pentru flori, 352 metri pătraţi de spaţii verzi cu arbuşti şi o zonă dalată de 397 metri pătraţi care va fi delimitată de insula de verdeaţă cu bănci din lemn pe schelet din beton şi metal. Piaţeta va avea sistem de iluminat cu stâlpi, coşuri de gunoi rabatabile, iar zonele verzi vor fi întreţinute printr-un sistem de irigaţii prin aspersiune. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 520.643 de lei, bani de la bugetul local, iar durata de realizare este de patru luni.

Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord.

Citit 7404 ori Ultima modificare Duminică, 14 Ianuarie 2018 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.