Parcare subterană şi piaţetă. Planuri pentru ”jungla” de pe strada Domnească (FOTO)
Foto: ”Viața liberă”, Anca Melinte

Parcare subterană şi piaţetă. Planuri pentru ”jungla” de pe strada Domnească (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O adevărată junglă, în care s-ar putea adăposti şi balaurii, nu doar o haită de maidanezi, a crescut lângă Policlinica cu Plată, pe locul scheletului demolat al Arenei de Box. Vestea bună este că pe spaţiul generos, invadat acum de vegetaţie şi de gunoaie, ar putea fi amenajată o parcare subterană, cu piaţetă deasupra, investiţie pentru care Primăria caută un proiectant.

În noiembrie 2013, când s-a apucat să demoleze arena începută în 1988 şi neterminată vreodată, Primăria, condusă la vremea aceea de Marius Stan, nu avea un plan concret privind amenajarea în loc a vreunui obiectiv. Doar lua în calcul construirea unei parcări. Decizia de desfiinţare a scheletului metalic fusese luată la insistenţele preşedintelui Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, regretatul inginer Săvel Rotaru, care atrăsese atenţia că întreaga construcţie metalică nu mai prezenta siguranţă, ci constituia un veritabil pericol public.

Din primăvara anului 2014, de când ruina Arenei de Box a fost ştearsă de pe faţa pământului, terenul a rămas de izbelişte, în spatele unui gard metalic.

Ce vrea Primăria

Primăria municipiului Galaţi anunţă pe portalul propriu organizarea unei achiziţii publice pentru servicii proiectare - faza studiu de fezabilitate, documentaţie necesară amenajării unei piaţete aferente Policlinicii cu Plată. Contractul are o valoare estimată de 50.000 de lei fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 12 iulie, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

În caietul de sarcini, Primăria porneşte de la considerentul că în municipiul Galaţi, şi în special în zona centrală, punctele de întâlnire pentru localnici, spaţiile pentru manifestări culturale, spaţiile pentru parcare sunt insuficiente. Primăria îşi propune amenajarea terenului de 1.246 mp, proprietatea publică, dar nu e hotărâtă cum: "Prin proiect se doreşte analizarea a trei variante: amenajare piaţetă publică, amenajare parcare publică, amenajare parcare subterană şi piaţetă publică. Proiectantul va prezenta soluţia propusă în Comisia tehnico-economică a municipiului", se arată în document.

Misiunea câştigătorului va fi să furnizeze studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile necesare pentru certificatul de urbanism şi pentru avize. Toate documentele vor fi întocmite pentru a fi supuse aprobării instituţiilor finanţatoare interne, iar eventualele modificări vor fi făcute pe cheltuiala proiectantului.

Până când va transpune în practică planurile, poate n-ar fi rău ca Primăria măcar să asaneze zona care se află, totuşi, în centrul oraşului!

Citit 7183 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.