Ani grei pentru BUGETUL Galaţiului | CREDITE

Ani grei pentru BUGETUL Galaţiului | CREDITE

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
5 comentarii

"Este un an extrem de greu pentru bugetul Galaţiului, şi din cauza faptului că ne-au ajuns din urmă împrumuturile pe care le-au făcut predecesorii mei. Dacă anul trecut am rambursat credite de 24 milioane de lei, anul acesta este un vârf de sarcină, de 56 milioane de lei! Este cam ce-a însemnat anul trecut întregul nostru buget de investiţii", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, într-o emisiune tv.

Potrivit edilului, Primăria va trebui să mai scoată din buzunar, anul viitor, alte 44 milioane de lei. În total, susţine Pucheanu, pe întreaga durată a mandatului său, vor trebui restituite 124-126 milioane de lei.

"E un aspect de care nu prea s-au lovit ceilalţi primari, dar asta nu e o scuză! Ne-am îngrijit din timp pentru a nu avea probleme financiare grave, dar evident că niciodată un ban în plus nu va strica", a admis Pucheanu.

Citit 2415 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2018 11:15

5 comentarii

 • postat de ... Luni, 22 Ianuarie 2018 00:12 82.137.9.*** Link la comentariu
  1
  11

  Mai bine zis an greu pentru contribuabilii care platesc taxe și impozite la bugetul local,adica pentru noi, cetățenii de rand,nu pentru cei din Primărie.Spun asta fiindcă tocmai ce am fost să îmi plătesc impozitele la casă și mașină pentru a beneficia chipurile de acea reducere de 10% făcută la fiecare început de an, și când colo ne-am trezit cu o majorare a taxelor cu 20% pe 2018,in municipiul Galați.Asadar, bugetul Primăriei va avea bani, să nu se mai văicărească atâta primarul,noi cetățenii ar trebui să ne văicărim,ca tot pe umerii noștri cad toate relele făcute de cei ce conduc și au condus orașul acesta.

  Raportează
 • postat de Sergiu Moldovan Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 15:48 192.99.55.*** Link la comentariu
  1
  12

  cu 20 de milioane de lei nici macar intrarea in Galati dinspre Tecuci nu o realizeaza. Vrem multe cu bani putini si oameni incompetenti !!!

  Raportează
 • postat de CERNEA Vineri, 19 Ianuarie 2018 19:23 95.76.2.*** Link la comentariu
  2
  26

  AN EXTEM DE GREU PTR. BUGETUL GALATIULUI DAR EXTREM DE BUN PENTRU CEI CARE NE AU CONDUS, PLECATI PE POSTURI DE SENATORI SAU POLITICIENI, CAT DE BUNI AU FOST BANII GALATIULUI PENTRU EI SI PENTRU CEI CARE SUNT ACUM.

  Raportează
 • postat de Iulia Vineri, 19 Ianuarie 2018 15:31 104.192.0.*** Link la comentariu
  7
  26

  Da, mai Pucheanule...adevarat, bineinteles ca "niciodata un ban in plus la buget de care se poate folosi Primaria nu strica sa ii ai la bugetul local, dar problema, ideea este ce veti face cu acei bani pe care-i aveti la dispozitie? Cum va veti folosi de acei bani in plus la bugetul local pentru oras? Si intreb tocmai fiindca realitatea cruda a aratat ca mai nimic bun nu ai facut pentru galateni, cu banii aceia in plus, pentru traiul galatenilor, pentru cartiere mai curate, pentru cartiere mai moderne. Totul e plin de mizerie, totul e plin de dughene, cosmelii.

  Ai mai curatat vreun cartier? Ai mai modernizat vreun cartier cu banii aceia in plus pe care-i ai, pe care i-ai tot avut la dispozitie? Bine ca ii tineti in visteria orasului sau bine ca ii dati la pomanagii pe tot felul de lucruri, dar de investit banii respectivi in modernizarea cartierelor orasului, cartiere in care traiesc galatenii, de investit in modernizarea Galatiului nu-i investesti. Cat naiba mai trebuie sa asteptam pana sa ne cureti cartierele? Cat trebuie sa mai asteptam pana sa te trezesti tu si sa ne modernizezi cartierele? S-au ignoranta voastra e crasa? Cumva astepti sa se mai petreaca Doamne fereste, cine stie ce drame si prin orasul nostru asa cum s-au tot intamplat prin tara cand oamenii disperati in semn de protest au incercat sa-si puna capat vietii prin fata primariilor dandu-si foc sau Dumnezeu mai stie ce alte orori mai fusesera prezentate pe la tv, prin presa din tara noastra? Ca am mai vazut prin presa pe la tv in anii trecuti prezentate astfel de cazuri intamplate cand unii cetateni au tot incercat gesturi extreme cu propria viata, sa-si dea foc prin fata primariilor prin tara, in semn de protest fiindca se saturasera de viata lor mizera in care erau obligati sa traiasca de cei ca voi, politicienii (putere si opozitie) care nu faceti nimic bun pentru traiul decent al cetatenilor romani. Ce naiba chiar trebuie ca oamenii sa ajunga la astfel de gesturi extreme de disperare (cum au mai fost prezentate prin tara ,fiindca niste impostori ca voi, indiferent de partid, dormiti pe functii si nu faceti nimic bun pentru traiul mai decent al oamenilor in cartierele lor in care traiesc ei si familiile lor, in orasul in care traiesc acei oameni care voteaza mereu in speranta ca vietile lor se vor schimba in bine?

  Ce naiba faceti, ce naiba veti face PENTRU GALATI cu acei bani pe care spuneti ca nu strica sa-i aveti in plus in visteria orasului? Aveti de gand sa-i investiti cu folos in modernizarea/curatarea cartierelor orasului? Sau banii ii tineti in visteria orasului degeaba ca odata cu scurgerea timpului sa "scurgeti" si banii, sa faceti disparuti si banii aceia pe care spuneti ca-i aveti in plus?

  Oamenii s-au saturat sa traiasca in cartiere mizerabile, cartiere precum niste cocini de porci, doar fiindca asa vrea Pucheanu sa mentina cartierele respective, fiindca el e prea preocupat sa doarma aiurea pe functie in fotoliul de primar nefacand nimic bun pentru curatarea, modernizarea cartierelor orasului. Romanii si galatenii au ajuns la disperare tot asteptandu-va pe voi politicienii sa puneti naibii osul la treaba si sa modernizati orasul/orasele, sa modernizati cartierele acestui oras Galati umplut de cosmelii si dughene infecte pentru ca cetatenii acestui oras sa poata trai decent intr-un oras Galati cu cartiere curate si moderne.

  Bine ca tu dormi in fotoliu, pe functie, nu faci nimic pentru modernizarea/curatarea cartierelor noastre, dar in schimb salariul gras de primar ti-l iei in fiecare luna nu-i asa? Ai mai degajat vreun cartier de cosmelii, dughene? Vad ca in Mazepa I (cartier mai "select" ai degajat, curatat cartierul de cosmelii si te pregatesti sa le construiesti parcare etajata...foarte bine, nimic de reprosat in acest sens) dar celelate cartiere mai "putin selecte" cand ai de gand sa le cureti de cosmeliile parazitare? Ceilalti nu vor cine stie ce mare proiect de modernizare in cartierul lor ci vor parcari simple, curate, moderne, spatii verzi, locuri de joaca.

  Da, or fi ani grei pentru bugetul Galatiului cand banii pe care-i are la dispozitie orasul ii iroseste, ii scurge prin cine stie ce cotloane, iar in urma nu raman decat aceleasi cartiere mizerabile, aceleasi zone mizerabile in care galatenii sunt nevoiti sa traiasca in mizerie, printre gunoaie.

  Cand mai curatati alte cartiere? Macar sa le curatati prin simpla demolare a cosmeliilor. Macar atat sa faceti. Nu e musai sa puneti altceva imediat in loc, ci macar sa aerisiti cartierele degajandu-le de cosmeliile de garaje.

  Cand banii aceia ii folositi cu cap, ii investiti cu cap (si nu haotic) modernizand orasul apoi conteaza mai putin pentru galateni ca orasul trebuie sa restituie multi bani. (Ca nu suntem singurul oras din tara sau din lume in situatia asta). Important este sa aveti acei bani la dispozitie si sa se si faca ceva bun pentru oras cu acei bani imprumutati. Oamenii stiu ca Galatiul intotdeauna s-a plans ca nu are bani, ca e sarac si ca pentru a realiza ceva bun in oras (lucruri bune pe care galatenii le tot asteapta pentru oras de ani buni) Galatiul trebuia sa imprumute bani. Ca sa nu va mai plangeti atata nu mai bine munciti voi mai cu spor si incercati sa faceti ceva bun pentru oras cu banii pe care-i aveti la dispozitie si pe deasupra sa accesati si fonduri europene nerambursabile? Asa, tot timpul ne plangem ca nu avem bani ca oras, dar in schimb nu facem nimic ca oras, ca si comunitate locala pentru a avea bani cu care sa modernizam orasul si cu care sa facem un trai mai bun, mai decent pentru galateni.

  Raportează
 • postat de Rolea Vineri, 19 Ianuarie 2018 15:05 82.137.12.*** Link la comentariu
  2
  18

  Ani de ce? De puscarie?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.