Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală va fi INAUGURAT în 2020

Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală va fi INAUGURAT în 2020
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală va avea propriul sediu începând din anul 2020, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea, care a precizat că suprafaţa construită a acestuia va fi de 4.000 de metri pătraţi.

„Este un obiectiv pe care îl aşteptăm de mai mulţi ani. Va fi unul dintre cele mai frumoase muzee de artă vizuală din ţară. Va avea o suprafaţă construită de 4.000 de metri pătraţi. Dacă lucrurile merg aşa cum le-am programat noi, în 2020 – sper că până la jumătatea anului – vom da în folosinţă Muzeul de Artă Vizuală Galaţi”, a declarat şeful CJ.

Contractul de lucrări va fi scos la licitaţie în luna februarie, după ce, vineri, consilierii judeţeni au votat proiectul tehnic actualizat al muzeului. „Clădirea se va desfăşura pe patru niveluri şi este concepută ca o jumătate de cilindru înclinat spre est, cu planul acoperişului perpendicular pe generatoarea cilindrului. Pereţii faţadei sunt de tip ventilat placaţi cu material ceramic, opac, înalţi de peste 20 de metri. Clădirea va avea o copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se poate circula şi sub care pot fi găzduite vara expoziţii sau ateliere de creaţie plastică în aer liber", se arată în documentele votate de aleşii judeţeni.

Reamintim că investiţia se ridică la cinci milioane de euro şi va fi finanţată din bugetul CJ.

Citit 3103 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2018 11:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.