Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală va fi INAUGURAT în 2020

Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală va fi INAUGURAT în 2020
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală va avea propriul sediu începând din anul 2020, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea, care a precizat că suprafaţa construită a acestuia va fi de 4.000 de metri pătraţi.

„Este un obiectiv pe care îl aşteptăm de mai mulţi ani. Va fi unul dintre cele mai frumoase muzee de artă vizuală din ţară. Va avea o suprafaţă construită de 4.000 de metri pătraţi. Dacă lucrurile merg aşa cum le-am programat noi, în 2020 – sper că până la jumătatea anului – vom da în folosinţă Muzeul de Artă Vizuală Galaţi”, a declarat şeful CJ.

Contractul de lucrări va fi scos la licitaţie în luna februarie, după ce, vineri, consilierii judeţeni au votat proiectul tehnic actualizat al muzeului. „Clădirea se va desfăşura pe patru niveluri şi este concepută ca o jumătate de cilindru înclinat spre est, cu planul acoperişului perpendicular pe generatoarea cilindrului. Pereţii faţadei sunt de tip ventilat placaţi cu material ceramic, opac, înalţi de peste 20 de metri. Clădirea va avea o copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se poate circula şi sub care pot fi găzduite vara expoziţii sau ateliere de creaţie plastică în aer liber", se arată în documentele votate de aleşii judeţeni.

Reamintim că investiţia se ridică la cinci milioane de euro şi va fi finanţată din bugetul CJ.

Citit 2844 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2018 11:38

8 comentarii

 • postat de Dan
  Joi, 01 Februarie 2018 15:03
  81.12.150.***
  In cazul in care vor fi fost depasite cu succes etapele atribuirii, a eventualeor contestatii, a proiectarii, a constructiei etc, etc, sper din toata inima sa nu se alega praful , asa cum s-a intamplat cu alte investitii de multe milioane de euro care zac in paragina de ani buni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Maxim
  Marți, 30 Ianuarie 2018 14:55
  5.13.243.***
  "La marul viermanos" ?
  9
  0
  Raportează
 • postat de Iulia
  Marți, 30 Ianuarie 2018 11:34
  185.220.101.***
  Doamne ajuta ca "pana la jumatatea anului 2020 Muzeul de Arta Vizuala Galati sa fie dat in folosinta". AR FI UN LUCRU EXTRAORDINAR PENTRU GALATI. AR FI O PREMIERA PENTRU GALATI SA AIBA CEVA CU CARE SA SE MANDREASCA LA NIVEL NATIONAL, cand noua galatenilor pana nu demult ni se scurgeau ochii catre vest, catre vestul tarii, catre orase care isi modernizau urbea prin construirea de edificii extraordinare, minunate, deosebite, iar la noi la Galati, la noi in Galati nu se construia nimic.

  Dar stati sa vedem daca se va realiza fiindca pe hartie am mai avut proiecte, promisiuni, pe care unii le-au dat cu piciorul.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Pelicanul
  Marți, 30 Ianuarie 2018 09:08
  188.24.229.***
  Un pic cam incredibil....
  0
  6
  Raportează
 • postat de lidia
  Marți, 30 Ianuarie 2018 07:51
  109.96.154.***
  Sincer nu vad cum ar putea fi realizat acest muzeu in numai 2 ani. La 5 milioane de euro vor sari la impartit prajutura de nu se vor mai termina nici in 5 ani contestatiile la licitatie.Oricum dupa parerea mea este foarte prost amplasat.Sunt alte locuri mai bine pozitionate pentru un astfel de muzeu,dar cred ca au fost alte interese cand s-a ales locul.Spunea cineva de amplasarea lui in locul stadionului Portul Rosu care oricum este o ruina,.Mi se pare o pozitionare mult mai buna tinand cont ca in vecinatate sunt Gradina Publica si Palatul Episcopal care pot fi considerate ca fiind obiective de interes in oras.
  7
  3
  Raportează
 • postat de Robert
  Luni, 29 Ianuarie 2018 18:08
  185.220.101.***
  Nu mai visati cu ochii deschisi. La Galati nu se va realiza asa ceva si cu atat mai mult nu se va putea construi asa ceva in 2 ani de zile. Lentoarea galateana este recunoscuta, la fel ca si ticalosia, neputinta locala.
  6
  20
  Raportează
 • postat de Luiza
  Luni, 29 Ianuarie 2018 12:14
  51.15.63.***
  Si dumneavoastra veti sa spuneti ca in mai putin de 2 ani vom putea avea realizat un astfel de proiect grandios in parcul Rizer? Dar, nu inteleg cum de ati dedus acest lucru, cum de ati ajuns la aceasta concluzie?

  Pai tinand cont de toti factorii si aducandu-ne aminte cam cat de greu merg licitatiile la noi calculati apoi cat va dura constructia acestui sediu, luand in considerare ca nu se poate lucra in lunile de iarna sau in lunile in care vremea de afara nu va permite. Licitatiile la noi dureaza foarte mult.

  Ar fi extraordinar ca peste 2 ani, in 2020 sa avem inaugurat Muzeul de Arta Vizuala din parcul Rizer, dar eu cred ca greu se va realiza. Doar uitati-va ce greu merg alte licitatii...De exemplu licitatia pentru prima parcare supraetajata din Mazepa I, de langa blocul R5 unde se spune ca batalia e acerba, iar primaria parca analizeaza ofertantii de parca i-ar cauta pana si-n chiloti (scuzati expresia). La noi licitatiile se lungesc la infinit si dureaza foarte mult, o licitatie la Galati fiind un drum anevoios de parcurs.

  Sa vedem cand se va deschide si licitatia pentru un constructor al extinderii centurii si construirea acelui pod cu hobane pe centura Galatiului. La noi la Galati lucrurile se misca foarte greu. Din pacate...pentru Galati, oras care tot asteapta sa i se construiasca aici proiecte de infrastructura mari, grandioase si nu flinticuri de asfaltari de trotuare. Blestemat fi-r-ar asfaltul turnat pe trotuare si in farfurii. Am facut din asfalt o divinitate la care ne inchinam jalnic. Uitati-va in alte state, in alte orase ale lumii cum modernizeaza ei trotuarele...si faceti comparatia cu incompetenta si cu ticalosia de la Galati.
  2
  22
  Raportează
 • postat de Taranu Taran
  Luni, 29 Ianuarie 2018 11:58
  93.122.251.***
  Sincer ma bucur pentru Muzeul de Arta Vizuala Galati dar sa nu uitati domnule Costel Fotea presedinte al CJG si presedinte PSD pe judet de reasfaltarea drumului din centru satului Plesa comuna Beresti Meria (este macinat asfaltul de foarte multi ani) de la Scola pana la marginea satului spre drumul ce duce in comuna Malusteni judetul Vaslui si acesti cetateni din satul Plesa platesc in ficare an taxe si impozite iar de votat au tot votat cu PSD-ul la parlamentare , presedentiale , europarlamentare , locale ...
  5
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.