Prefectul Claudiu Brânzan şi-a scris deja demisia

Prefectul Claudiu Brânzan şi-a scris deja demisia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Nu vor accepta ca alegerile în teritoriu să fie organizate de un alt prefect decât al Partidului Democrat”, ne-a declarat prefectul gălăţean chiar înaintea anunţului schimbării prefecţilor * Urmează demiterea directorilor sprijiniţi de PSD, este sigur prefectul *

Prefectul Claudiu Brânzan provine din rândurile PSD. Însă a absolvit, chiar în această săptămână, marţi, un curs special la Institutul Naţional de Administraţie, devenind înalt funcţionar public; practic, inamovibil prin definiţie. Săptămâna viitoare urma chiar să susţină şi examenul de prefect…

„Eu am demisia pregătită; când mi se va cere, o voi depune”, ne-a declarat prefectul Claudiu Brânzan, cu câteva minute înainte de a veni ştirea neoficială că prefecţii sprijiniţi de PSD vor fi înlocuiţi.

„Cu siguranţă mă vor schimba, pentru că planul pe care l-a început Traian Băsescu nu se va opri aici şi cu siguranţă nu vor accepta ca alegerile în teritoriu să fie organizate de un prefect altul decât al Partidului Democrat”.  

De ce nu şi-a dat atunci demisia înainte? „Mi s-ar părea o lipsă de responsabilitate. Dacă eram director la o societate comercială, îmi dădeam demisia fără nicio problemă, dar funcţia de prefect presupune alte responsabilităţi, de aceea rămân în funcţie până voi fi schimbat şi voi preda ştafeta celui care mă va înlocui”. 

Adică, după modelul Nica. Prefectul spune că la Ministerul Administraţiei şi Internelor „lucrurile sunt oarecum militarizate” şi, aşa cum nici ministrul Nica nu şi-a dat demisia…  „Voi rămâne până ce mi se va cere să plec”.

De fapt, Claudiu Brânzan a mai trecut prin aşa ceva, fiind schimbat, sub guvernarea PNL – PD-L, din funcţia de director al Administraţiei Zonei Libere:

„Deci nu sunt la prima reprezentaţie de acest fel, pentru mine lucrurile sunt clare, am mai trecut prin asta. Dar, dacă data trecută lucrurile erau de înţeles, acum este un plan foarte minuţios pus la cale şi despre care ştiam de multă vreme. Dar n-am crezut că dl Băsescu va arunca ţara în haos cu puţin timp înainte de alegeri.”

Oricum, „nu mi-am dorit să fiu prefect, dar aşa mi s-a cerut şi sunt soldat disciplinat… Dar aş vrea să mă întorc pentru a termina ce-am început, chiar dacă şi numai pentru câteva luni”. 

Prefectul Brânzan spune că poate fi mândru că în cele opt luni de mandat a reuşit să câştige, susţinut şi de ministrul Nica, un proiect de finanţare europeană pentru întărirea capacităţii administrative a Prefecturii, în valoare de 530.000 lei, bani care vor fi investiţi de cei care rămân.

Apropo, urmează – este sigur prefectul – şi demiterea directorilor direcţiilor deconcentrate din Prefectură susţinuţi de PSD: cam jumătate dintre directori, vreo 20. Dar va fi dificilă înlocuirea acestora până la alegeri, trebuind să se susţină  examene.

Va accepta prefectul actual să rămână subprefect? „Nu, nici vorbă! Din moment ce Guvernul care m-a numit în funcţie nu mai există, mi se pare normal să fiu schimbat”.    

Şi apropo de subprefect, prefectul Brânzan recunoaşte că se înţelege cu actualul subprefect PD-L: „Nu pot să spun că nu am colaborat bine cu Cosmin Păun, ne-am cunoscut dinainte de a fi în politică, am avut relaţii de amiciţie”. 

Comentariu foto: Fostul prim-vicepreşedinte Dan Nica, alături de încă actualul prefect Claudiu Brânzan, în vremuri bune pentru PSD…

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.