„Scaunele”, de Emil Boc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odată cu PSD pleacă şi gălăţenii din Guvern. Din păcate, PD-L n-a reuşit să aducă nici măcar picior de gălăţean în primul Cabinet Boc.

Odată cu vicepremierul şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, vor părăsi (cel mai probabil) Executivul şi cei doi gălăţeni cărora acesta le-a deschis uşa Guvernului. Este vorba despre consilierii de stat în aparatul de lucru al viceprim-ministrului - Cornel Hamza şi Daniel Ionel Butunoi.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, a demisionat şi el din funcţie. Georgeta Modiga, secretarul general al Casei Naţionale de Pensii ar putea fi schimbată, deşi a dat concurs pentru acest post, pentru care au recomandat-o profesionalismul şi experienţa.

Decapitaţi?

Jumătate dintre directorii coordonatori de instituţii deconcentrate riscă să-şi facă bagajele în perioada următoare, ca „pagube colaterale” ale războiului PSD - PD-L. Iată care ar fi o parte dintre cele mai sonore nume.

Lucian Domniţeanu directorul coordonator al Direcţiei Generale de Finanţe Publice Galaţi, a recunoscut singur într-un interviu acordat ziarului nostru că a beneficiat de sprijinul PSD pentru desemnarea în această funcţie.

Directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, Dorin Otrocol, preşedinte executiv al organizaţiei PSD Galaţi, fost consilier judeţean, fost director al SC Drumuri şi Poduri SA şi reprezentant AGA la SC Administraţia Pieţelor, ar putea fi „decapitat” de ministrul Berceanu.

Alexandru Sântion a fost uns de PSD ca şef al Directiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi.

Înainte de a ajunge directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, Elena Grosu a fost director al sucursalei Galaţi a Romtelecom şi apoi asistent în cadrul biroului europarlamentar al social-democratei Adriana Ţicău, deci ar putea  fi un alt nume pe lista de maziliri.

Directorul Direcţiei de Cultură, Sergiu Dumitrescu, este cunoscut ca apropiat al PSD şi a venit în funcţie cu sprijinul partidului.

Nicu Zburlea despre care ştim că este chiar membru PSD ar putea fi înlăturat din funcţia de director coordonator la Casa Judeţeană de Pensii şi Asigurări Sociale.

Gelu Sârghie, şef al Oficiului Prefectural din Tecuci, a fost trei mandate consecutiv primar PSD al comunei Gohor, aşa că PD-L i-ar putea purta sâmbetele.

Nu e deloc un secret că Mirela Onişor, directorul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Galaţi, este şi ea membră marcantă a PSD. Alţi directori coordonatori cunoscuţi prin fidelitatea faţă de PSD sunt Nicolae Reti – directorul Oficiului Judeţean de Cadastru, Ingrid Miron, şefa Agenţiei Judeţene de Protecţia Mediului şi Marius Humelnicu, director coordonator al Direcţiei de Sport plus adjuncta sa, Fiţa Lovin.

Rezistenţi la intemperii politice

Există şi directori care, indiferent de schimbările guvernamentale, şi-au păstrat posturile. Fie sunt agreaţi pentru profesionalism, fie au reuşit să se impună în faţa tuturor politicienilor de la Guvern.

Dr. Costinela Georgescu a fost şi este mâna dreaptă a dr. Aurel Nechita, dar a rezistat mereu la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică,

Niculina Olimpia Ralea, director coordonator la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, a reuşit să se menţină în funcţie sub două guvernări.

La fel şi Ionel Petrea, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă sau şeful Statisticii, Nicolae Marinescu.

Şi lista nu este completă. Mai sunt directori adjuncţi, instituţii din cultură, alte şi alte zone unde oameni ai PSD au intrat spre nemulţumirea PD-L-ului gălăţean care are multe motive să-i caute acum cu lumânarea.

Dacă aţi uitat, vă reamintim noi că, la Galaţi, coaliţia n-a prea funcţionat. Ba, dimpotrivă!

Citit 1665 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.