Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
13 comentarii

Proprietarii clădirilor şi terenurilor lăsate în paragină din zona arterelor Al. I. Cuza, Mihai Bravu, Domnească, Basarabiei, Bălcescu şi Traian (până la Baia Comunală) vor fi supraimpozitaţi, de anul acesta, cu 500 la sută. Vestea a fost anunţată pe Facebook de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Edilul afirmă că echipa Primăriei a identificat şi notificat 50 de proprietari, dintre care, până acum, doar cinci şi-au exprima intenţia de a face intervenţii asupra imobilelor sau terenurilor care le aparţin.
"Impozitul majorat va fi aprobat în şedinţa de Consiliu Local pentru fiecare caz în parte. Această măsură nu înseamnă o mărire a taxelor şi impozitelor pentru toţi cetăţenii. Taxele şi impozitele locale pentru proprietăţi vor rămâne la fel. Singurii afectaţi vor fi cei din centrul oraşului pe care nu îi mai interesează de mult de bunurile proprii. Vrem un centru al oraşului cu care să ne mândrim. Nu putem accepta la nesfârşit ca unele proprietăţi să fie lăsate în paragină şi să devină un real pericol pentru cetăţeni, din cauza tencuielii care cade. Avem drepturi, dar şi îndatoriri. Una dintre ele e aceea de a ne îngriji proprietăţile", subliniază primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 9259 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2018 00:26

13 comentarii

 • postat de Gabriela Vineri, 02 Martie 2018 11:21 86.127.209.*** Link la comentariu
  0
  9

  As dori sa vad ce se va intampla pe strada Tecuci cu imobilele locuite de oraseni sadea. Cred ca va inflori aceasta strada, va fi o minune urbanistica.
  Primaria va trebui sa vada si ce face cu cladirile unde este proprietara si unde are chiriasi care dispretuiesc total facilitatea de a locui cu chirie simbolica intr-o casa veche, istorica,
  Referitor la fotografia din imagine de pe strada Balcescu se stie daca este proprietate privata sau a primariei ?
  Si la blocuri ar trebui intrebate asociatiile de proprietari daca au proiect pentru izolatiile fatadelor ?
  In strainatate daca faci o interventie la fatada si n-ai proiect primii care te reclama la primarie sau la Inspectia de Stat in Constructii sunt cei de la asociatia de proprietari.

  Raportează
 • postat de corneliu Vineri, 02 Martie 2018 08:17 90.95.120.*** Link la comentariu
  3
  7

  Primarul face o ticalosie si stie ce face. O amarata de cutie pusa in gardul casei are nevoie de un biblioraft de documentatie, TOATE autorizatiile posibile si sase luni pentru o autorizatie de construire. Toate astea sunt eliberate, surpriza, de Primarie. Cine poate sti cate documente si autorizatii trebuie pentru o autorizatie la o casa de patrimoniu? Un camion? Cum poti sa penalizezi proprietari stiind clar ca daca place casa la bolsevici nu vede autorizatie in veci. Asta e mizeria de decizie si asta face. Primaria vrea case si repede. Dupa ce pune mana pe ele, hent, nu mai sunt de patrimoniu, se da autorizatie de demolare si gata.

  Raportează
 • postat de Tureltan Dirigu Vineri, 02 Martie 2018 07:24 95.76.2.*** Link la comentariu
  3
  9

  Halt!! Iar vrea bani Primarele! Are de dat martisoare, diplome, concerte sau a ajuns la fundul sacului!? ca sa pui o taxa de 50,60%... este mai rau decat o nationalizare, pentru ca ramai cu ,,mortu in casa,, si te scoate si dator. Cam asta vrea tovul ca nu-i arde lui de estetica orasului. Hai sa va dau un pont! Stiti cate ruine are Primaria in proprietate!? Destule si in oras si pe la cartiere: EI! Cine impoziteaza Primaria? sa raspunda cine trebuie/

  Raportează
 • postat de Constantin Mitrita Joi, 01 Martie 2018 19:03 82.78.255.*** Link la comentariu
  4
  7

  Casele si terenurile sunt impozitate oricum mai mult decat locuintele din blocuri,apa consumata la casa ptr.gradina(nu de legume)sau ptr.udatul trotuarelor o plateste proprietarul de doua ori(consum +canalizare),netinandu-se cont ca aceasta imbunatateste aerul respirat de noi toti,iarna zapada o curata proprietarul cu efort propriu(la bloc daca-si scot zapada din usa e mare lucru),.....asa ca nu va luati de toti proprietarii de case!Exista si acum legislatie privind ingrijirea fatadelor imobilelor!Primaria poate acorda ajutoare in cazul proprietarilor care au venituri f.mici!

  Raportează
 • postat de Akbar Joi, 01 Martie 2018 16:32 5.13.216.*** Link la comentariu
  2
  18

  Cred ca Anei Pauker i-ar creste inima de bucurie citind unele comentarii.
  Un minim de bun simt fata de urmasii celor care au investiti si construit in acest oras, in timp ce altii umpleau bodegile si casele de toleranta ar fi fost ca municipalitatea sa-si recunoasca implicarea negativa timp de mai bine de 60 de ani in administrarea, intretinerea si popularea acestor imobile cu tovarasi cu origini sanatoase care iarna se incalzeau cu dusumelele si tocurile usilor, in timp ce proprietarii, adica chiaburii, luau drumul Deltei sau inchisorilor comuniste, ca dusmani ai poporului.
  Ca sa nu mai vorbim de timpul si banii platiti avocatilor, in lupta cu un stat indaratnic, pentru ceva ce de fapt le-a apartinut dintotdeauna.

  Raportează
 • postat de DINCU Joi, 01 Martie 2018 15:36 95.76.0.*** Link la comentariu
  2
  11

  Si atunci primaria care nu a mai facut nimc la imobilele inchiriate de dau toate sa se darame CUM VA FI SANCTIONATA.???????CAND FACI O DECLARATIE CHIAR TREBUIE SA STII CE VORBESTI . MAI ACUM TREI LUNI IN URMA, ACTUALUL PRIMAR, DADEA UN INTERVIU DESPRE LOCUL DE ACOSTARE A AMBARCATIUNILOR SI, DESI SE AFLA LANGA ACESTA HABAR NU AVEA DE NIMIC. RUSINE. UNDE ESTE SIMETRIA LEGII PRIMARE???????A CUI INTERES IL GARANTATI?/?????? RUSINE.

  Raportează
 • postat de Indiferenta proprietarilor Joi, 01 Martie 2018 12:35 185.100.86.*** Link la comentariu
  5
  25

  "Avem drepturi, dar şi îndatoriri. Una dintre ele e aceea de a ne îngriji proprietăţile", subliniază primarul Ionuţ Pucheanu."


  Bine subliniat. Unii proprietari au ajuns sa-i doara-n fund daca le cade casa-n cap lor si cu atat mai mult daca le cade-n cap altora. De aceea patrimoniul cultural arhitectonic a ajuns sa se naruiasca...fiindca pe unii proprietari nici in fund nu-i doare de indatoririle lor. Nu eu sunt obligat sa-i consolidez si sa-i renovez/restaurez casa unui/unor nesimtiti. Acei nesimtiti daca nu le pasa, din cauza ticalosiei, sa-si piarda casele.

  "Proprietarii" lor vor sa le aiba in posesie, dar dupa mintea lor daca s-ar putea, sa fie pe banii altora. Daca ei nu sunt in stare sa-si ingrijeasca imobilelele pe care le au in proprietate, atunci sa le piarda in favoarea altora, ca poate altii le-ar ingriji si le-ar pastra mai bine.

  Raportează
 • postat de Petru Joi, 01 Martie 2018 12:07 198.245.60.*** Link la comentariu
  3
  19

  Pe acei proprietari nu-i veti putea "educa" urbanistic nici macar cu biciul, in a-si respecta indatoririle.

  Raportează
 • postat de Robert Joi, 01 Martie 2018 11:44 162.247.72.*** Link la comentariu
  3
  22

  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/65ba02a523e70bde79f50921c269766f_XL.jpg

  Cladirea din imagine ar arata extraordinar restaurata. Dealtfel, ca si multe alte cladiri de patrimoniu. Dar cine sa vada si cine sa priceapa?

  Sa fim seriosi. Proprietarii vor scanci si se vor fofili pana ce acele cladiri se vor prabusi. Si ca exemplu avem ruinele de la Mehid a carui proprietar nu a putut fi "speriat", "educat", "adus pe calea cea buna" cu nicio amenda, cu niciun cuantum ca si sanctiune/amenda.

  Ar fi extraordinar ca printr-o metoda, oricare ar fi ea (pe cale pasnica sau prin constrangere sub sanctiunea amenzilor) acei proprietari sa-si consolideze si sa-si reabiliteze cladirile de patrimoniu.

  Raportează
 • postat de Luiza Joi, 01 Martie 2018 11:29 162.247.72.*** Link la comentariu
  8
  21

  Imi pare rau sa o spun fiindca poate suna cam dur, dar: "foarte bine le face, cu aplicarea supraimpozitarii fiindca din cauza delasarii sau indiferentei unor asa-zisi proprietari prea multe cladiri de patrimoniu au ajuns niste ruine sau foarte multe dintre cladirile de patrimoniu s-au naruit, facandu-se una cu pamantul.

  Unii proprietai habar nu au, dar multi dintre ei din rea-vointa nici nu vor sa apeleze la ajutor pentru a accesa bani europeni si pentru a-si consolida si a-si restaura cladirile de patrimoniu. De aceea prin Galati, din pacate, vedem foarte mult moloz la fiecare pas.

  Raportează
 • postat de corneliu Joi, 01 Martie 2018 10:40 90.95.120.*** Link la comentariu
  17
  17

  Nu va lasati tovarasi. Ce case ati ochit? Le-ati declarat de patrimoniu inainte, este? V-ati pierdut rabdarea. In '47 era simplu, sareai gardul si gata era casa ta. Este abuziv si nedemn ce faceti.

  Raportează
 • postat de florin Joi, 01 Martie 2018 08:25 86.127.72.*** Link la comentariu
  9
  26

  demult trebuia facuta treaba asta si nu numai cateva proprietati punctuale ci toti acei care au case si terenuri in municipiul Galati.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 01 Martie 2018 01:34 5.13.249.*** Link la comentariu
  9
  17

  Sigur! Aveti create locuri de munca, industria bubuie pentru altii, curge lapte si miere.... (doar in tortura Americana) si orasul trebuie sa arate frumos cand este GOL nu!?
  Apropos reducerea de impozit pentru plata integral pana la 31 Martie a fost de doar 7,5 nu 10% ca pana acum 2 ani!
  Masurile trebuiau luate demult si nu prin inmultirea taxelor... ci prin alte metode...! Dar odata ce dinozaurul a adus toti oamenii din satele invecinate in buricul targului, acum trebuie sa-si permita nu? Doar l-au votat ani la randul!
  Traiasca orasul ars de fierul rosu!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.