La Munteni - microbuzul şcolar blocat politic?

La Munteni - microbuzul şcolar blocat politic?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De trei zile încoace, zeci de copii din comuna Munteni fac naveta până la şcoală mergând pe jos între trei şi cinci kilometri. Microbuzul şcolar care ar trebui să-i transporte zace parcat în spatele Primăriei. Motorină este, şofer nu. De ce?

Postul de conducător auto pare prins la mijloc între interese politice şi şcolare, sau mai pe şleau, între PNL şi PD-L. Pe scurt, primarul şi viceprimarul din Munteni dau vina pentru această situaţie pe directoarea Şcolii din satul Ungureni, directoarea, invocă încălcarea regulamentului şcolar.

Concurs cu peripeţii

Noul an şcolar în comuna Munteni a adus schimbări majore: elevii din satul Frunzeasca merg la Munteni, prichindeii din clasele primare din Frunzeasca merg la Ţigăneşti, iar cei de gimnaziu de la Ţigăneşti fac naveta la Ungureni.

Primăria are microbuz şcolar, dar nu şi şofer. După cum ne-a povestit viceprimarul comunei Munteni, liberalul Miron Nică, de la începutul anului şcolar şi până pe 28 septembrie, când a avut loc concursul pentru ocuparea postului de şofer, microbuzul şcolar a fost condus de Viorel Postolachi.

Din comisia de concurs au făcut parte viceprimarul, două cadre didactice de la Şcoala din satul Ungureni, un reprezentat de la Poliţia Rutieră şi unul de la şcoala de şoferi.

„Au fost trei candidaţi dar unul a fost respins pentru că nu avea dosarul complet. Au rămas în concurs Viorel Postolachi, cel care a condus microbuzul până la concurs şi Zamfir Rusu”.

„Concurenţii au dat două probe: chestionar pe teme de legislaţie rutieră şi interviu. Secretara comisiei, cadru didactic la şcoala din Ungureni şi membră PD-L voia să mai băgăm o probă din regulamentul şcolar, dar am refuzat”. 

„La finalul concursului, câştigător a fost declarat Postolachi cu nota 8,80, Rusu fiind notat cu 8,60. Am încheiat procesul verbal şi i-am întrebat pe cei doi dacă sunt nemulţumiţi şi vor să depună contestaţie. Au spus că nu”.

„Pe 1 octombrie, Rusu a făcut contestaţie. Comisia care a analizat contestaţia, din care a făcut parte şi directoarea şcolii din Ungureni, a anulat examenul”.

„Nu mi se pare legal ca la o contestaţie în loc să verific nota contestatarului, să anulez concursul! Copiii vin pe jos pentru că Viorel Postolachi nu poate să facă muncă voluntară”, ne-a declarat viceprimarul.

În faţa noastră, Viorel Postolachi i-a predat vicelui cheile microbuzului care, era parcat în spatele Primăriei. Postolachi ne-a declarat că se teme să vorbească pentru că a primit ameninţări pe filieră PD-L. Pentru anularea concursului, are de gând să o dea în judecată pe directoarea şcolii din Ungureni.

„Revizie” în parcare

Viceprimarul a refuzat să ne însoţească până la şcoala din Ungureni pentru a discuta cu directoarea, despre care susţine că ar fi membră PD-L.

Am ajuns singuri acolo, dar nu am găsit-o pe directoarea Măndica Aevoaiei. Pe uşa şcolii era anunţată reluarea concursului pentru postul de şofer. Ieri dimineaţă, am contactat-o telefonic pe directoare.

La prima noastă întrebare, cu ce au ajuns copiii la şcoală azi, răspunsul a sunat sec: „Pe jos”.

Bizar, directoarea ne-a declarat că în zilele anterioare microbuzul a fost la revizie tehnică şi de aceea nu a circulat. Întrebată de ce a fost anulat primul concurs, directoarea a replicat că nu a fost respectată metodologia.

Pare ciudat că reprezentanţii şcolii nu au sesizat acest fapt ba mai mult, au semnat procesul verbal prin care Viorel Postolachi era declarat câştigător al postului de şofer.

„Dacă ei au semnat, eu să le fac?  Eu nu am făcut parte din comisie. Nu m-am băgat ca să nu mi se reproşeze nimic. Eu am respectat o metodologie de concurs”.

„A fost o contestaţie la care s-a dat un răspuns şi comisia a decis anularea concursului. Vreau să reiau concursul cât mai repede, pentru că nu vreau să am probleme cu acest transport care ar fi trebuit asigurat de Primărie. Concursul va fi pe 23 octombrie”, ne-a declarat directoarea.

Dacă de trei zile copiii fac naveta pe jos, ce se va întâmpla până pe 23 octombrie? „Să nu aveţi senzaţia că de când am venit azi stau şi aştept să pice de sus, încerc să rezolv problema pentru că sunt copiii noştri”, ne-a replicat directoarea.

A ţinut să spună că nu e membră PD-L, că nu face politică, şi că disputa legată de şofer nu are treabă cu politica.

De luni se rezolvă!

Inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă ne-a promis că de luni situaţia se va rezolva: „Azi mi s-a adus la cunoştinţă situaţia. Acolo s-a organizat un concurs care a fost „neconform”, deşi e mai mult decât atât pentru că s-a făcut contestaţie. Se reorganizează concursul”.

„Am solicitat şcolii pe perioada determinată să angajeze un şofer ca să fie acoperită. De luni, situaţia este rezolvată. Implicarea Primăriei este o problemă. Trebuia organizat corect concursul. Nu poţi angaja pe oricine!”.

Citit 1395 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.