Începe colaborarea dintre Galaţi şi Cahul

Începe colaborarea dintre Galaţi şi Cahul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

"Dumnezeu să binecuvânteze municipiul Cahul, municipiul Galaţi şi poporul român în ansamblu, să ne dea înţelepciune şi totală implicare pentru a realiza tot ce ne-am propus!", acesta a fost mesajul primarului de peste Prut, Nicolae Dandiş, când a semnat, alături de primarul Ionuţ Pucheanu, înţelegerea de cooperare între cele două administraţii locale.

La evenimentul care a avut loc ieri, când s-au împlinit o sută de ani de la unirea Basarabiei cu patria mamă au participat oficialităţile locale şi o delegaţie de consilieri municipali şi directori de instituţii culturale de la Cahul. "La o sută de ani de la un mare moment, două municipalităţi înfrăţite deja mai fac un pas către o colaborare frumoasă şi normală. Astăzi deschidem uşa unor viitoare colaborări", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, înainte de semnarea documentului. Una dintre principalele ţinte ale cooperării o reprezintă accesarea fondurilor europene transfrontaliere. "Este primul pas spre a beneficia atât municipalitatea din Galaţi cât şi cea din Cahul de investiţii care pot fi atrase în primul rând pe partea de Maternitate. Acesta va fi primul proiect pentru care ne vom zbate împreună să-l ducem la bun sfârşit. Domnule primar, bine aţi venit la noi, să fie în ceas bun!", a mai spus edilul gălăţean.
Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiş a mărturisit că este un eveniment important nu doar pentru comunităţile implicate, ci pentru neamul nostru. Şi a subliniat că actul pe care l-au aprobat consilierii din Galaţi şi din Cahul, câte 27 la număr, propune obiective ambiţioase, care să amplifice cooperarea pe toate planurile - social, cultural, economic. "Există susţinerea politică din partea consiliilor din ambele localităţi, susţinerea politică la nivel de stat, avem toate instrumentele şi resursele pentru a realiza proiecte concrete pentru comunităţile noastre şi putem stabili de astăzi nişte acţiuni concrete pentru perioada imediat următoare. Cu prilejul celor o sută de ani de la marea Unire este nu numai un act simbolic, este un manifest de voinţă a consolidării, cooperării, între comunităţile noastre pe toate planurile. Dumnezeu să binecuvânteze municipiul Galaţi, municipiul Cahul şi poporul român în ansamblu", a spus primarul din Cahul.
"Fraţii se nasc fraţi, nu se fac fraţi! Dacă trebuie să semnăm acorduri, dacă trebuie să semnăm parteneriate, o facem şi pe aceasta, să ne aducem fraţii cât mai aproape, să-i aducem acasă!", a declarat Oana Iurescu, consilier local PMP, care, alături de Nicoleta Badiu, a iniţiat hotărârea privind cooperarea Galaţiului cu municipiul Cahul.

Citit 4012 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2018 18:45

4 comentarii

 • postat de Gogu
  Vineri, 30 Martie 2018 08:02
  185.47.85.***
  Soselele (mai degraba - drumurile) Galati-Oncea-Cahul cand le reparati (stiu nu sunt de competenta primariei dar sunt de (in)competenta PSD-ului)?Vamile Oncea si Galati -Vulcanesti arata ca dupa razboi, pliine de gropi si de mizerie?
  0
  2
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 29 Martie 2018 11:58
  89.136.76.***
  Autobuz sau macar microbuz intre Galati si Cahul cu curse regulate din ora in ora pe cand?
  2
  7
  Raportează
 • postat de Noul Galati
  Joi, 29 Martie 2018 07:38
  188.24.200.***
  Asta ne trebuia noua...Pucheanu sa resolve problemele Galatiului.Sunt destule!
  5
  2
  Raportează
 • postat de Rudibravo1951
  Miercuri, 28 Martie 2018 10:15
  82.137.10.***
  Colaboram dar pe Brăilenii ia-ți întrebat? Capitala Regiunii de dezvoltare sud est este amplasata la Brăila pentru că a fost Raia Turcească și asta este stabilit de partidul etnic oltenesc PSD Acum ura și la gară să prindeți trenulețul de Brăila după aprobări Să știți că brăilenii sunt învățați cu Ciubucul și Peșcheșul de turci Acum colaborați din greu Basarabeni au un rahat turcesc și o halva buna de vă lasă gurița apa Daca nu credeți duceți vă la p Piata rușilor și pate li se făce milă de voi și vă dă de toate mai ales că au fost fugăriți de polițaii comunitaricu ciomege noi doar pentru că suntem frații lor de cruce ce mama dracului
  10
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.