Începe colaborarea dintre Galaţi şi Cahul

Începe colaborarea dintre Galaţi şi Cahul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

"Dumnezeu să binecuvânteze municipiul Cahul, municipiul Galaţi şi poporul român în ansamblu, să ne dea înţelepciune şi totală implicare pentru a realiza tot ce ne-am propus!", acesta a fost mesajul primarului de peste Prut, Nicolae Dandiş, când a semnat, alături de primarul Ionuţ Pucheanu, înţelegerea de cooperare între cele două administraţii locale.

La evenimentul care a avut loc ieri, când s-au împlinit o sută de ani de la unirea Basarabiei cu patria mamă au participat oficialităţile locale şi o delegaţie de consilieri municipali şi directori de instituţii culturale de la Cahul. "La o sută de ani de la un mare moment, două municipalităţi înfrăţite deja mai fac un pas către o colaborare frumoasă şi normală. Astăzi deschidem uşa unor viitoare colaborări", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, înainte de semnarea documentului. Una dintre principalele ţinte ale cooperării o reprezintă accesarea fondurilor europene transfrontaliere. "Este primul pas spre a beneficia atât municipalitatea din Galaţi cât şi cea din Cahul de investiţii care pot fi atrase în primul rând pe partea de Maternitate. Acesta va fi primul proiect pentru care ne vom zbate împreună să-l ducem la bun sfârşit. Domnule primar, bine aţi venit la noi, să fie în ceas bun!", a mai spus edilul gălăţean.

Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiş a mărturisit că este un eveniment important nu doar pentru comunităţile implicate, ci pentru neamul nostru. Şi a subliniat că actul pe care l-au aprobat consilierii din Galaţi şi din Cahul, câte 27 la număr, propune obiective ambiţioase, care să amplifice cooperarea pe toate planurile - social, cultural, economic. "Există susţinerea politică din partea consiliilor din ambele localităţi, susţinerea politică la nivel de stat, avem toate instrumentele şi resursele pentru a realiza proiecte concrete pentru comunităţile noastre şi putem stabili de astăzi nişte acţiuni concrete pentru perioada imediat următoare. Cu prilejul celor o sută de ani de la marea Unire este nu numai un act simbolic, este un manifest de voinţă a consolidării, cooperării, între comunităţile noastre pe toate planurile. Dumnezeu să binecuvânteze municipiul Galaţi, municipiul Cahul şi poporul român în ansamblu", a spus primarul din Cahul.

"Fraţii se nasc fraţi, nu se fac fraţi! Dacă trebuie să semnăm acorduri, dacă trebuie să semnăm parteneriate, o facem şi pe aceasta, să ne aducem fraţii cât mai aproape, să-i aducem acasă!", a declarat Oana Iurescu, consilier local PMP, care, alături de Nicoleta Badiu, a iniţiat hotărârea privind cooperarea Galaţiului cu municipiul Cahul.

Citit 4107 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2018 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.