Postul de director general al TRANSURB, scos la concurs

Postul de director general al TRANSURB, scos la concurs
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Noul Consiliu de Administraţie (CA) al SC Transurb SA a decis să scoată la concurs posturile de director general şi, respectiv, director economic, şi urmează să stabilească şi calendarul probelor. Gigel Caliga, directorul general provizoriu al companiei publice de Transport, nu se va înscrie la concursul de manager, însă îşi doreşte să devină preşedintele CA al Transurb.

Mandatul de director general provizoriu la Transurb al lui Gigel Caliga expiră marţi, 3 aprilie, motiv pentru care politicianul şi-a prezentat un scurt bilanţ al activităţii desfăşurate la cârma companiei publice de transport public local. Gigel Caliga a precizat că şi-a asumat acest mandat de patru luni într-o conjunctură economică dificilă, în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală demarase formalităţile de executare silită a Transurb, nu exista un preţ de compensaţie, iar salariile întârziau. "Consiliul de Administraţie al societăţii s-a dizolvat tot în luna decembrie, odată cu sosirea mea, astfel că am rămas singur, pe toate butoanele, ca într-o navă spaţială, unde eşti invitat să preiei zborul orbital. Dacă n-aş fi avut buna creştere şi buna experienţă ar fi fost foarte greu. Am demarat un program amplu de măsuri pe termen scurt şi mediu, iar rezultatele se vor vedea în perioadele imediat următoare. Dar important este că Transurb acum are o echipă nouă, are preţ de compensaţie, are un tarif asumat, se poate demara programul de eficientizare pe care l-am întocmit, cu ţinte concrete şi economii dimensionate", a spus Caliga.

Întrebat cine va conduce compania din 4 aprilie, Gigel Caliga a răspuns că noul Consiliu de Administraţie al Transurb, din care şi el face parte, a decis să scoată la concurs atât postul de director general, cât şi pe cel de director economic. Politicianul nu se va înscrie la concurs, dar şi-a manifestat deja intenţia de a prelua preşedinţia Consiliului de Administraţie. Gigel Caliga a mai spus că din cele 120 de zile de mandat a lipsit din companie doar două zile, când a fost plecat din localitate, şi a refuzat să răspundă la criticile dure adresate de primarul Ionuţ Pucheanu. "Unii facem politică, alţii facem management. Am preferat să fac management şi să asigur pacea socială necesară bunei deserviri a gălăţenilor".

Citit 6657 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.