Postul de director general al TRANSURB, scos la concurs

Postul de director general al TRANSURB, scos la concurs
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Noul Consiliu de Administraţie (CA) al SC Transurb SA a decis să scoată la concurs posturile de director general şi, respectiv, director economic, şi urmează să stabilească şi calendarul probelor. Gigel Caliga, directorul general provizoriu al companiei publice de Transport, nu se va înscrie la concursul de manager, însă îşi doreşte să devină preşedintele CA al Transurb.

Mandatul de director general provizoriu la Transurb al lui Gigel Caliga expiră marţi, 3 aprilie, motiv pentru care politicianul şi-a prezentat un scurt bilanţ al activităţii desfăşurate la cârma companiei publice de transport public local. Gigel Caliga a precizat că şi-a asumat acest mandat de patru luni într-o conjunctură economică dificilă, în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală demarase formalităţile de executare silită a Transurb, nu exista un preţ de compensaţie, iar salariile întârziau. "Consiliul de Administraţie al societăţii s-a dizolvat tot în luna decembrie, odată cu sosirea mea, astfel că am rămas singur, pe toate butoanele, ca într-o navă spaţială, unde eşti invitat să preiei zborul orbital. Dacă n-aş fi avut buna creştere şi buna experienţă ar fi fost foarte greu. Am demarat un program amplu de măsuri pe termen scurt şi mediu, iar rezultatele se vor vedea în perioadele imediat următoare. Dar important este că Transurb acum are o echipă nouă, are preţ de compensaţie, are un tarif asumat, se poate demara programul de eficientizare pe care l-am întocmit, cu ţinte concrete şi economii dimensionate", a spus Caliga.

Întrebat cine va conduce compania din 4 aprilie, Gigel Caliga a răspuns că noul Consiliu de Administraţie al Transurb, din care şi el face parte, a decis să scoată la concurs atât postul de director general, cât şi pe cel de director economic. Politicianul nu se va înscrie la concurs, dar şi-a manifestat deja intenţia de a prelua preşedinţia Consiliului de Administraţie. Gigel Caliga a mai spus că din cele 120 de zile de mandat a lipsit din companie doar două zile, când a fost plecat din localitate, şi a refuzat să răspundă la criticile dure adresate de primarul Ionuţ Pucheanu. "Unii facem politică, alţii facem management. Am preferat să fac management şi să asigur pacea socială necesară bunei deserviri a gălăţenilor".

Citit 6482 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 00:41

15 comentarii

 • postat de Gigi
  Luni, 02 Aprilie 2018 15:42
  81.12.150.***
  De OUG 109/2011 si normele de aplicare HG 722 s-a auzit la Transurb?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Paul
  Luni, 02 Aprilie 2018 13:00
  176.10.104.***
  @ crystal

  Da ma crystal...Cum sa nu...Ai "dreptate", dupa mintea ta probabil ca ar trebui sa vina "sfintele" PDL, taietorii de pensii si de salarii si cu "capusatorii" de maxi-taxi, evazionistii aia care nici dupa ce te rugai de ei sa-ti dea bilet, te jigneau si de apostrofau ca vai Doamne, dar ce greseala am crezut ca am facut", gusatii si burtosii aia cu afacerea lor evazionista si cu COSCIUGELE lor pe care numai ei le numeau maxi-"taxi", cand defapt acelea erau niste cosciuge pe roti.

  Este adevarat totusi ca in fruntea Transrb trebuie pusi oameni competenti, care-si respecta meseria si care si-ar faceo cu sfintenie asa cum trebuie, dar in schimb sunt pusi multi incompetenti si profitori care sug banul public.

  Dar nici sa revina "privatii" pe care i-am avut pana nu demult pe traseu in Galati si care au facut din traficul/circulatia in Galati, in intravilan UN INFERN.

  Da, ma. Cum sa nu...dupa mintea ta ar trebui sa vina PDL-ul mascat, rujat, ascuns sub sigla PNL (fiindca in PNL majoritatea au ramas oamenii PDL-ului, oamenii lui basescu, vechii PNL-isti, adevaratii liberali trecand demult la ALDE, dupa ce PDL-ul basist a infectat vechiul PNL). PNL-ul de asta nu mai are nimic in comun cu vechiul PNL, cu PNL-ul initial, cu PNL-ul istoric. Actualul PNL nu este decat un PDL fardat, rujat, mascat cu sigla fostului PNL.

  Da, da...sa vina PDL-ul asta mascat in PNL zevzecule nu-i asa? Mai bine nu.

  PDL(PNL), taietorii de salarii si pensii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Akbar
  Duminică, 01 Aprilie 2018 20:30
  188.24.217.***
  Cu carnetul de partid vizat la si si cotizatia platita, nu ?
  Si recomandat, fiind de partid, ca de experienta, plan de management sau alte bazaconii din astea nu poate fi vorba.
  Apropos, e cineva dintre specialistii astia care au condus macar o taraba in piata ?
  2
  3
  Raportează
 • postat de crystal
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 19:36
  89.136.2.***
  Au facut biletul 2 lei care e mai scump ca in alte orase din tara si tot se scufunda Transurbul, au incercat sa eficientizeze trasee (le-au schimbat, le-au redus, le-au desfiintat) si tot se scufunda Transurbul de cand se stie, au monopolizat transportul in oras desfiintand maxi-taxi si tot se scufunda Transurbul, nu au marit salariile la angajati ca sa nu se scufunde Transurbul si tot se scufunda, au adus autobuze noi sau in stare foarte buna ca sa aiba clienti multumitisi profit mai mare si tot se scufunda Transurbul, s-au facut sedinte de marire de fonduri si s-au propus strategii mai ceva ca la asolizarea cometei Rosetta de catre ESA si tot se scufunda Transurbul, s-au schimbat directori si directorasi si nepotei pe functii inalte cu salarii cu multe zerouri si tot se scufunda Transurbul. Cum o dai tot se duce firma de stat la fund si iti dai seama ca in spate sunt jocuri politice , incompetenta, cumulate cu lipitori de la partid de rang foarte inalt care mulg firma de bani .
  La fel si cu ANAF, dublandu-si incasarile, cladirea de pe Brailei incepea sa se degradeze .
  Daca ar fi dupa mafia politica aldista si ciuma rosie ar mai scumpi biletele dar isi dau seama ca deja transportul public in Galati costa mai mult decat in alte orase si printr-o scumpire ar mai pierde cel putin 10% din clienti care or sa ajunga sa prefere sa mearga 1-2 statii pe jos . Traversarea Galatiului la picior de la un capat la altul nu dureaza mai mult de 1 ora si jumatate, maxim 2 cu cateva pauze pe o banca , Galatiul fiind un oras foarte mic pentru gestionarea transportului..
  Ce va faceati daca erati "la butoanele" transportului din New York sau Tokyo ? Furau banii PSDul si se faceau nevazuti din Tokyo.
  Asa se intampla cand se monoplizeaza transportul si se tine agatat de stat.
  Pariu ca sunt multe firme romanesti sau straine care daca ar cumpara Transurbul l-ar face profitabil, care ar aduce impozit la bugetul local, dar nu se vrea vanzarea lui din motive lesne de inteles si mai sus mentionate.
  Firmele de stat intotdeauna vor depinde de decizii politice, coruptie si interese in aceeasi masura in care pretul bitcoinului depinde de reglementarile politice locale si internationale.
  Aveti un cap pe umeri ca directori dar degeaba il aveti atat timp cat veti spune la unison "traiasca partidul" .
  3
  13
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 18:11
  79.116.96.***
  Revin si spun;SCIRBA ETERNA POLIITICIANULUI GALATEAN!O PROFUNDA SCIRBA SI DISPRET TOTAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Abonatul Transurb
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 17:03
  89.136.0.***
  Consilierii locali in frunte cu domnul primar acorda gratuitati fara numar si directorul Transurb trebuie sa impace si capra si varza. Nimeni nu are curaj sa spun ca sunt o sumedenie de angajati la Transurb, in posturi decente, cu biletelul de gat de care tu ca director nu te poti lega. Am mers astazi cu autobuzul 13 si am ramas uimit de numarul mare de calatori care nu aveau bilet si nici abonament. nu este normal sa acorzi abonamente gratuite sau la preturi simbolice la foarte multe persoane. Un om care merge gratis cu autobuzul sau tramvaiul nu mai are pretentii ca in mijloacele de transport sa fie curat, calatorii civilizati si timpi de asteptare de maxim 10 minute. Ma uit la tinerii care circula gratuit cu Transurb si observ ca multi sunt obezi si unii vorbesc indecent. Un tanar nu mai este incurajat sa mearga pe jos.
  Pensionarii ataca autobuzele cu o vigoare fantastica de la primele ore si cei care au cu adevarat treaba si trebuie sa ajunga la serviciu se enerveaza si se duc cu masina personala.
  1
  12
  Raportează
 • postat de Mirciulica
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 12:21
  92.86.37.***
  Io o vreu pe Genica, sic
  19
  11
  Raportează
 • postat de Luiza
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 12:19
  192.36.27.***
  https://www.viata-libera.ro/eveniment/106379-revoltator-doua-dintre-noile-troleibuze-au-fost-vandalizate

  Niste camere video pe noile troleibuzele noi? Sau educati-i intr-un fel sau altul pe acesti zevzeci.
  Garantia troleibuzelor acopera si nesimtirea, golania unora care fac astfel de lucruri (distrugerea bunului public)?

  Vrem sa fim preşedintele CA al Transurb, vrem sa fim directori la Transurb, dar nu stim sa aparam si sa ingrijim bunul public ce il avem in administrare. Din punctul meu de vedere domnule Caliga sunteti 0.

  Cine nu este in stare sa calatoreasca in mod civilizat in aceste troleibuze si in orice alte mijloace de transport publice atunci sa mearga pe jos. Sa nu li se mai permita asemenea mizerii pe care le-au facut.

  Camere de supraveghere pe noile troleibuze? Parca noile troleibuze trebuiau sa vina cu camere video montate pe ele.
  4
  14
  Raportează
 • postat de Terente...de Galati
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 11:38
  89.137.231.***
  Regia de transport trebuie schimbata din temelii, odata cu schimbarea paradigmei de functionare a ei. Primo: toata lumea care merge cu transportul in comun , plateste!
  Secundo: in functie de profitul inregistrat, se vor achizitiona vehicule noi adecvate orasului Galati.
  Tertio: se vor eficientiza la maximum serviciile auxiliare bunei functionari a regiei, prin mentinerea in statul de functii strict a celor care aduc plusvaloare!
  Apoi aduceti-l pe Gigel Caliga!
  3
  20
  Raportează
 • postat de Noul Galati
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 08:09
  188.24.200.***
  Poate ca Pucheanu este fan al fostei conduceri ?! Caliga ar fi fost persoana cea mai potrivita.Este capabil si integru.
  13
  19
  Raportează
 • postat de cetatean
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 07:41
  5.13.181.***
  Dar inainte de toate sa astupe toate craterele din asfalt, sint strazi pline de gropi dimburi uriase la covorul asfaltic ,denivelari de tot felul si atunci poti aduce autobuze ca altfel le rupi in doua si ai dat bani degeaba pe ele , apoi Politia Comunitara sa patruleze in mijloacele de transport pentru descurajarea raufacatorilor care sau apucat deja de vandalizare
  1
  20
  Raportează
 • postat de Miron
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 06:53
  100.117.0.***
  Cine e "favoritul" pentru castigarea concursului?
  0
  15
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 05:58
  79.116.96.***
  Să conduci o societate care are MONOPOL si da care are nevoie mii de oameni zilnic si sa te smiorcai ca ce greu este ca ce bun am fost eu este o mistocareala la adresa galateanului!Sau o PROSTEALA!În același timp după ce iti arăți incompetența iti doresti sa rămîi la capătul ciobanului cu multă carne!Să conduci un viitor CA compus din politicieni locali !
  2
  26
  Raportează
 • postat de Dinu
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 01:38
  213.128.190.***
  Atat timp cat este numită acea persoana pe criteriu politic Nu se va nimic .Sunt te persoane capabile pentru acest post in Galati dar din pacate nu sunt angrenate in politic si ca urmare nu castiga concursul chiar daca participa .
  0
  25
  Raportează
 • postat de Alin19
  Sâmbătă, 31 Martie 2018 00:20
  5.13.213.***
  Sper ca cineva acolo sus de pe la Transurb sau de pe la CL sau Primarie sau poate chiar noul
  manager transurb sa inceapa si demersurile pentru achizitionarea de autobuze noi,moderne si eficiente si nu SH asa cum ne-a obisnuit pana acum.Stiti foarte bine toti ca avem mare nevoie de noi masini adica noi autobuze.Deci ganditi-va si la treaba asta.Ati scumpit biletul de transport acum asigurati-ne si conditii decente de calatorie nu cu toate SH-urile vechi si uzate,murdare si care deabua mai rezista unui traseu.
  3
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.