Deputatul PSD Viorel Ştefan: „Lucian Croitoru e consilier de meserie”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Comisiei de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor, social-democratul Viorel Ştefan, ne-a putut face „un portret” al premierului desemnat de preşedintele României, Lucian Croitoru, dat fiind că în urmă cu numai două săptămâni l-a audiat în cadrul comisiei.

„Uitaţi-vă în CV-ul dumnealui şi o să vedeţi că este consilier de meserie, toată viaţa a fost consilier. Noi avem nevoie de un prim-ministru care să fie lider, care să aibă experienţă de lider, să fi fost şef la viaţa lui. Or s-ar părea că dl preşedinte vrea un premier care să fie consilierul lui personal. Nu–l putem susţine”, ne-a declarat Viorel Ştefan.

Deputatul social-democrat a reamintit că Lucian Croitoru a fost propus la postul de viceguvernator al Băncii Naţionale. „L-am audiat acum două săptămâni la Comisie şi a trebuit să alegem între dânsul şi dl Cristian Popa, ambii fiind specialişti pe politici monetare.

Comisia l-a ales pe dl Popa, pentru că la audieri s-a dovedit a fi mai bun decât Lucian Croitoru. Audierea nu e examen, se face pe comentarii de politică monetară, pe întrebări şi răspunsuri, pe aprecieri, poate uneori subiective, dar rezultatul final se dă prin vot.

Deci majoritatea membrilor comisiilor reunite, prin vot, s-au exprimat în favoarea dlui Cristian Popa şi în defavoarea dlui Croitoru. L-am apreciat că este un specialist foarte bun, dar în acelaşi timp, la momentul respectiv am apreciat că există Cristian Popa ca specialist mai bun şi cu experienţă mai vastă. Ambii erau propuşi de PD-L”, a precizat deputatul Viorel Ştefan.

Citit 1704 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.