Schimbările politice pot fi contestate

Schimbările politice pot fi contestate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 23 de oameni au primit deciziile de desfacere a contractului de muncă *

Aproape jumătate dintre directorii numiţi de PSD la conducerea instituţiilor publice din Galaţi sunt, în acest moment, demişi, a atras atenţia, ieri, purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brânzan (foto).

Astfel, 23 de oameni au primit deciziile de desfacere a contractului de management, din totalul de 42 directori numiţi de PSD. Problema este că unii din aceştia au primit ordinele de demitere din funcţie în condiţiile în care Guvernul Boc a căzut şi, ca atare, membrii acestuia nu mai au dreptul decât să dea ordine privind administrarea economică a ţării,  sau în condiţiile în care deciziile au fost semnate cu greşeli de logică sau de conţinut.

„Ca să vă dau exemple că aceste decizii au fost semnate pe genunchi, să vă spun că, de pildă, doamna Mirela Onişor a fost numită directoare de Ministerul Muncii, dar a fost demisă de Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale. E ca şi cum te-ar numit pe post Sanepidul, dar te demite agenţia locală de transport.

Alt exemplu: domnul Nicu Chebac a fost demis din funcţia de director executiv la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, în virtutea articolului 9, alin. 1 litera h din contractul de management, unde, de fapt, se precizează că <>. Abia la articolul 10 se spune că acest contract poate fi întrerupt prin decizia ordonatorului principal de credite…

Sunt şi alte exemple: ordine [de demitere], pe 13, pentru Tudor Carmen şi Oancea Nicolae, de la OJPC, o invitaţie, tot pe 13 octombrie, după căderea Guvernului, pentru Sergiu Dumitrescu, să se prezinte la minister şi două [ordine emise pe] 14 pentru Zburlea Neculai şi Munteanu Dănuţ, de la Casa Judeţeană de Pensii”.

Claudiu Brânzan a precizat că la nivelul partidului nu s-a luat nicio decizie în privinţa atacării în instanţă a acestor demisii, dar că „fiecare director este liber să facă ce doreşte. Dar în locul domnului Chebac m-aş duce râzând în instanţă să câştig… Toţi ştim că, la numiri politice, fiecare pleacă pe uşa pe care a venit, dar măcar să o facă cu cap!”.

O altă problemă semnalată de Brânzan este aceea că sunt mulţi directori care, deşi au fost demişi, dar locul nu a fost încă ocupat cu o altă persoană, continuă să vină la muncă, să ia decizii, să semneze hârtii… În ce calitate?, nu prea se ştie. „Este un haos generalizat peste tot!”, a spus Brânzan.

Până în acest moment, cei care au primit deciziile de demitere sunt următorii: Marius Humelnicu (Direcţia Judeţeană pentru Sport), Nicolae Muşat (director la Regionala Vamală Galaţi), Petrică Munteanu (director la Direcţia Judeţeană de Accize, Taxe şi Operaţiuni Vamale), Nicolae Zburlea şi Dănuţ Munteanu (director şi, respectiv, adjunct la Direcţia Judeţeană de Pensii), Mirela Onişor (Direcţia de Muncă şi Solidaritate Socială), Nicu Chebac (Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit), Sergiu Dumitrescu (Direcţia de Cultură, Culte), Dorin Otrocol (director la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos), Tudor Carmen şi Oancea Nicolae (OJPC), Marian Linteş (Electrocentrale), Constanţa Spânu (Inspecţia Seminţe), Alexandru Sântion, Profira Onode, Viorica Sebeşteanu, Valentin Huciu (Direcţia Agricolă), Maria Murariu (Oficiul Judeţean pentru Studii Pedologice), Corneliu Anghel (Direcţia Silvică), Mihai Niculiţev (Direcţia Silvică), Maricel Onode (Oficiul Judeţean de Reproduceri Zootehnice) şi Floricel Dima şi Adriana Toderiţă (Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă).

Citit 2293 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.