Fostul arhitect-şef al Galaţiului, în conflict de interese

Fostul arhitect-şef al Galaţiului, în conflict de interese
Teodora Voicilă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Teodora Voicilă, fostul arhitect-şef al Galaţiului, este acuzată de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că s-a aflat în conflict de interese, întrucât, în repetate rânduri, aceasta a aprobat sau avizat proiectele unor persoane, întocmite chiar de firma administrată de soţul său, ceea ce contravine legii.

„În exercitarea demnităţii publice, având un interes personal de natură patrimonială, în calitate de arhitect şef în cadrul Primăriei Galaţi, a avizat/aprobat 36 de proiecte pentru terţe persoane fizice şi juridice care au fost întocmite de către SC Eumetria SRL, societate în cadrul căreia soţul persoanei evaluate a deţinut şi exercitat calitatea de Administrator/asociat, încălcând astfel dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 79, alin. (1), lit. a) şi c) din Legea nr. 161/2003”, a anunţat ANI, într-un comunicat de presă.

Potrivit inspectorilor de integritate, fostul arhitect-şef al oraşului a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Am încercat să o contactăm telefonic, în repetate rânduri, pe Teodora Voicilă, pentru a-şi exprima un punct de vedere, însă aceasta avea telefonul închis. Teodora Voicilă a ocupat funcţia de arhitect-şef al Galaţiului din iulie 2011 până în septembrie 2017, când aceasta a solicitat să fie transferată pe postul de director executiv la Urbanism.

Citit 5636 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2018 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.