Fostul arhitect-şef al Galaţiului, în conflict de interese

Fostul arhitect-şef al Galaţiului, în conflict de interese

Teodora Voicilă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
5 comentarii

Teodora Voicilă, fostul arhitect-şef al Galaţiului, este acuzată de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că s-a aflat în conflict de interese, întrucât, în repetate rânduri, aceasta a aprobat sau avizat proiectele unor persoane, întocmite chiar de firma administrată de soţul său, ceea ce contravine legii.
„În exercitarea demnităţii publice, având un interes personal de natură patrimonială, în calitate de arhitect şef în cadrul Primăriei Galaţi, a avizat/aprobat 36 de proiecte pentru terţe persoane fizice şi juridice care au fost întocmite de către SC Eumetria SRL, societate în cadrul căreia soţul persoanei evaluate a deţinut şi exercitat calitatea de Administrator/asociat, încălcând astfel dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 79, alin. (1), lit. a) şi c) din Legea nr. 161/2003”, a anunţat ANI, într-un comunicat de presă.
Potrivit inspectorilor de integritate, fostul arhitect-şef al oraşului a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Am încercat să o contactăm telefonic, în repetate rânduri, pe Teodora Voicilă, pentru a-şi exprima un punct de vedere, însă aceasta avea telefonul închis. Teodora Voicilă a ocupat funcţia de arhitect-şef al Galaţiului din iulie 2011 până în septembrie 2017, când aceasta a solicitat să fie transferată pe postul de director executiv la Urbanism.

Citit 4061 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2018 21:07

5 comentarii

 • postat de man Luni, 23 Aprilie 2018 23:02 5.13.157.*** Link la comentariu
  5
  1

  Vai ! Unde tine des'tu pe harta e langa blocul meu !

  Raportează
 • postat de kiko Luni, 23 Aprilie 2018 08:40 5.2.208.*** Link la comentariu
  2
  10

  Cumva asa a fost aprobata si constructia unei cladiri din otel si sticla in plin centru istoric al Galatiului, intre doua cladiri istorice? Vezi sediul actual al primariei Galati.

  Raportează
 • postat de go ahead Duminică, 22 Aprilie 2018 02:16 5.13.184.*** Link la comentariu
  15
  14

  As dori ca Viata Libera sa-mi spuna cine ar fi trebuit sa aprobe proiectele pentru Galati intocmite de Eumetria, in perioada respectiva.
  Inteleg bine implicatiile si posibilele nerespectari ale legii care pot sa apara din aceasta incompatibilitate, deoarece lucrez pe licitatii cu statul, cunosc procedurile legale, dar sunt curios cum poate fi obligat legal un SRL de proiectare, cu ingineri, proiectanti si arhitecti (intelectuali cu scoala, platitori de impozite, nu geambasi de masini sau videochatiste) sa NU lucreze, pentru ca alta activitate legala nu pot desfasura.
  Mentionez ca nu lucrez, nu sunt actionar in cadrul firmei de proiectare si nici ruda sau prieten nu sunt cu persoanele in cauza asa cu nu ma aflu in incompatibilitate daca pun intrebarea :-) !

  Raportează
 • postat de crystal Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 14:21 89.136.2.*** Link la comentariu
  3
  19

  jumatate din populatia tarii care este activa si cu functii inalte in politica sau afiliate politicului , sunt in conflict de interese . Daca se straduieste ANI mai tare, ii gaseste care sunt. Daca nu atunci ramane la ritmul de 1 pe an.

  Raportează
 • postat de Dan Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 13:11 5.13.161.*** Link la comentariu
  2
  22

  Doamna Dobre va rugam frumos sa nu mai dati date inexacte!
  Firma se numea SC "Cumetria" SRL!!!! :):):)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.