Unde se pregătește demolarea garajelor

Unde se pregătește demolarea garajelor
Evaluaţi acest articol
(50 voturi)

Nu mai puţin de 143 de garaje îşi aşteaptă în acest an demolarea, conform datelor furnizate la solicitarea noastră de Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. Cele mai multe dintre aceste construcţii provizorii se află în Ţiglina I, iar restul, pe Drumul de Centură.

„Garajul nu este o necesitate, nu are acelaşi statut cu o locuinţă. A fost cândva o chestie de moft, acum e o extensie a apartamentului, de cele mai multe ori. Haideţi să privim lucrurile nu doar prin prisma propriilor nevoi, ci prin nevoia de dezvoltare a acestui oraş. Odată ce vor dispărea aceste garaje, cu siguranţă vom avea mai multe locuri de parcare, pentru care cererea gălăţenilor este din ce în ce mare”, a declarat primarul municipiului Galaţi Ionuţ Pucheanu, în urmă cu două luni, în plenul şedinţei Consiliului Local. Edilul îi răspundea astfel unui gălăţean din Micro 20 venit să se plângă aleşilor că nu-şi mai permite să plătească „tariful exagerat” al chiriei pentru terenul pe care se află garajul său, tarif care a crescut de la 300 la 850 de lei.

Tabere

Bateriile de garajele construite printre blocuri constituie un subiect fierbinte, care i-a împărţit pe gălăţeni: unii cer insistent demolarea lor în vederea realizării unor parcări civilizate, locuri de joacă sau spaţii verzi, ceilalţi, în majoritate deţinători ai acestor construcţii provizorii, spun că le sunt absolut necesare şi că Primăria are probleme mult mai importante de rezolvat! De cealaltă parte, primarul Galaţiului a declarat în repetate rânduri că nu se vor demola garaje decât acolo unde există deja un proiect de restructurare urbană aprobat şi banii necesari pentru investiţii.

Tocmai de aceea am fost curioşi să aflăm unde şi câte garaje vor „cădea” anul acesta. La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi ne-a prezentat o situaţie a desfiinţării acestor construcţii provizorii.

Ţiglina I

Potrivit răspunsului furnizat de Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi, în Ţiglina I, zona Palatului de Justiţie, sunt în curs de emitere 46 de notificări de desfiinţare a garajelor. Iar în zona Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” (CNMK) şi a blocurilor A1, A2, A5, A6, A7 şi A8 sunt în curs de emitere alte 38 de notificări de demolare a unor construcţii provizorii.

Demolările sunt necesare pentru a permite sistematizarea zonei CNMK, proiect care cuprinde: amenajarea unei căi de acces auto şi pietonal pentru decongestionarea traficului între străzile Prelungirea Coşbuc şi Regiment 11 Siret, 365 de locuri de parcare, spaţii de joacă în vecinătatea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 şi a CNMK, locuri de relaxare în zona Complexului Tiglina I, blocurile D4 şi G, lucrări de infrastructură, iluminat şi reamenajare a spaţiilor verzi.

Drumul de Centură

Conform Primăriei, în Micro 39A, pe Drumul de Centură, din 28 de construcţii, 27 au fost desfiinţate, iar pentru încă una este în curs de emitere o dispoziţie de demolare. În Micro 39B, tot pe Drumul de Centură, din 22 de construcţii, zece au fost desfiinţate, iar pentru restul de 12 vor fi emise dispoziţii. Şi în Micro 39C, spune Primăria, din 30 de construcţii amplasate pe Drumul de Centură, 14 sunt desfiinţate, iar restul de 16 îşi aşteaptă dispoziţiile de demolare. Iar în Micro 39C zona Talciocului, tot pentru Drumul de Centură, urmează să fie emise dispoziţii de demolare pentru 30 de garaje.

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, desfiinţarea acestor construcţii este necesară pentru proiectul amplu de extindere la patru benzi şi modernizare a Drumului de Centură, pentru care autorităţile se luptă să acceseze bani europeni.

Citit 26107 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2018 11:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.