Cât costă lucrările suplimentare din proiectul EXTINDERII CENTURII Galaţiului
Foto: Marius Negri

Cât costă lucrările suplimentare din proiectul EXTINDERII CENTURII Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Primăria municipiului Galaţi va trebui să execute, cu bani de la bugetul local şi/ sau din împrumut, mai multe lucrări necesare în proiectul, mult mai amplu, de extindere şi modernizare a Drumului de Centură, care va fi realizat cu finanţare europeană, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Galaţi.

La recenta şedinţă ordinară aleşii locali şi-au dat votul pentru aprobarea documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Extindere şi modernizare drum centură - varianta ocolitoare a municipiului Galaţi - deviere utilităţi”.

Este vorba, după cum se arată în proiectul aprobat, de lucrări neeligibile - conform grilelor de accesare a fondurilor europene - care sunt în completarea obiectivelor realizate de către judeţul Galaţi. Hotărârea votată de aleşi reaminteşte că sunt deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru „Extindere si modernizare varianta ocolitoare municipiului Galaţi”, proiect realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Galaţi şi propus pentru finanţare prin fonduri nerambursabile POR 2014-2020 - Axa prioritară 6, Prioritatea de investiţii 6.1 Axa prioritară 1 -Interconectarea Regiunii Dunărea de Jos a Strategiei Uniunii Europene (SUERD).

„Proiectul prevede modernizarea Drumului de Centură pe următoarea rută: intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, cu ieşire în bulevardul Coşbuc, de unde, după parcurgerea a 250 de metri, urmează străzile Alexandru Măcelaru, apoi Traian, sensul giratoriu, Macului, Tunelului şi reintrarea în DN 2B, ieşirea spre Giurguleşti. Totodată se vor amenaja şi noi sensuri giratorii (intersecţia cu prelungirea Brăilei/ în zona Arabesque, intersecţia Centurii cu Coşbuc)”, se arată în documentaţia votată. Pe lângă aceste lucrări, Primăria municipiului Galaţi şi-a propus realizarea din bugetul local a unor obiective.

Reabilitarea străzii Nicolae Mantu

În primul rând, este vorba despre reabilitarea străzii Nicolae Mantu pe tronsonul cuprins între arterele 9 Mai - bulevardul Milcov - strada Drumul Viilor, reabilitarea trotuarelor existente şi a spaţiilor verzi adiacente carosabilului străzii Nicolae Mantu şi de realizarea de trotuare noi pe partea de vest a drumului. Proiectul mai prevede realizarea unei parcări în zona de est a străzii Nicolae Mantu, amenajarea unei piste pentru biciclişti, dar şi amenajarea trotuarelor cu unor rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Reabilitarea reţelei de apa din zona Drumului de Centură, realizarea unei canalizaţii de preluare a apelor pluviale de pe zona de vest a drumului, reabilitarea canalului colector a apelor pluviale din zona Km 2+705 m pe o lungime de 267 m şi a unui podeţ din rame prefabricate pentru accesul riveranilor peste acest canal sunt, de asemenea, prevăzute în proiect. La fel şi reabilitarea instalaţiei de iluminat prin înlocuirea stâlpilor din beton cu stâlpi din metal şi înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED şi realizarea unei canalizaţii pentru coborârea în subteran a instalaţiei aeriene electrice şi de comunicaţii. Toate acestea se ridică la o valoare totală de 21.431.510 de lei, investiţii cu finanţare de la bugetul local şi/sau din împrumut, cu o durată de realizare de 24 de luni.

Proiectul este necesar documentației pe care o pregătim pentru modernizarea ce urmează a fi realizată alături de partenerii noștri de la Consiliul Județean Galați, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Prin implementarea proiectului „Extindere şi modernizare – varianta ocolitoare a municipiului Galaţi” – se va asigura un drum de ocolire unic, care va rezolva problema traficului greu, fluidizarea, creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei în mediul urban şi scurtarea timpului de tranzitare, Hotărârea Consiliului Local.

 

Citit 8460 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2018 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.