Directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie ai Transurb îşi dau demisia

Directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie ai Transurb îşi dau demisia
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Directorul general interimar al Transurb, Adrian Negraru, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, Gigel Caliga, şi-au anunţat, astăzi, demisia. Decizia celor doi membri ALDE de la vârful Transurb vine după o perioadă extrem de tensionată cu conducerea PSD a Primăriei Galaţi.

"Eu mă consider o persoană cu principii şi valori de viaţă, care nu face compromisuri. În toată această perioadă, nu am făcut decât să dau dovadă de transparenţă, tot ce am făcut am adus la cunoştinţă şi Consiliului de Administraţie. Din motive personale, luni, când va avea loc şedinţa Consiliului de Administraţie, îmi voi depune demisia din funcţia de director general interimar. Sunt pur motive personale, am trecut printr-o perioadă dificilă. Pe 1 martie, mama mea a decedat şi vreau să vă spun că a murit la rând la abonamente, la coadă la Transurb. Şi dorinţa mea cea mai mare a fost să reuşesc să implementez un mod ca aceşti oameni să nu mai stea la rând la abonamente, pe ploaie, pe frig", a spus, în conferinţă de presă, Adrian Negraru.

Demisia acestuia a venit la nici două luni de la numirea sa în funcţie (a ajuns la cârma societăţii pe data de 5 aprilie). Adrian Negraru a ţinut să sublinieze că decizia de a renunţa la funcţia de director general nu ţine de laşitate. "Încercarea mea de a prezenta ceea ce se întâmplă şi dificultăţile prin care trece această societate a luat aspecte pe care nu mi le-am dorit", a spus şeful Transurb.

Tot luni, îşi va înainta demisia din funcţia de membru şi, implicit, de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Transurb şi Gigel Caliga. "Prezenţa mea după cinci luni în managementul societăţii, într-o formă sau alta, nu a produs revirimentul năzuit de mine şi de cei cu care am colaborat la elaborarea unei strategii în ceea ce priveşte acest agent economic", a spus Caliga.

Preia PSD controlul integral al Transurb?

În condiţiile în care cei doi membri ALDE au renunţat la funcţiile de conducere, nu este exclus ca partidul condus la Galaţi de Cristian Dima să renunţe definitiv la funcţiile de la vârful societăţii, care i-au revenit în urma negocierilor cu PSD.

Războiul dintre cele două formaţiuni politice se poartă de mai multă vreme, mai mult sau mai puţin vizibil. În timp ce surse din ALDE afirmă că PSD îşi doreşte controlul total al societăţii, voci din PSD afirmă că partenerii de coaliţie îşi doresc mai mult decât fusese stabilit iniţial, adică postul de viceprimar (deţinut, în prezent, de Picu Roman - UNPR) şi şefia Gospodărire Urbană (controlată de PSD, prin Bogdan Ardean). Mai mult, membrii ALDE acuză presiuni, jigniri şi chiar ameninţări din partea unora dintre membrii PSD cu funcţii importante în administraţia locală.

"Eu şi ALDE ne dorim ca societatea de transport public să presteze acest serviciu la nivel european în cel mai scurt timp, pentru gălăţeni şi turiştii care ne vizitează. Dacă pentru ca acest serviciu să fie disponibil cât mai repede şi în condiţii bune, iar asupra societăţii să nu planeze riscul insolvenţei sau falimentului sau neplata la timp a salariilor celor ce poartă răspunderea călătorilor transportaţi trebuie ca niciun membru din conducerea societăţii să nu facă parte din ALDE, s-a rezolvat. Important este ca societatea să nu intre în incapacitate de plată şi să presteze un serviciu de transport de cea mai bună calitate", ne-a declarat Cristian Dima.

...................................

Directorul general interimar al Transurb, Adrian Negraru, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, Gigel Caliga, ambii membri ALDE, îşi vor da, luni, demisia. Decizia acestora vine după o perioadă tensionată în raport cu Primăria (în special, cu primarul Ionuţ Pucheanu) şi nu numai.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 12775 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Mai 2018 13:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.